Μάριος Ψυχάλης: «Επιλέγουμε χρήσιμους, αξιόπιστους ανθρώπους, με τεκμηριωμένη την αγάπη για το Δήμο»

 


Μάριος Ψυχάλης: «Επιλέγουμε χρήσιμους, αξιόπιστους ανθρώπους, με τεκμηριωμένη την αγάπη για το Δήμο»

 Σημεία συνέντευξης του υποψήφιου Δήμαρχου Λυκόβρυσης - Πεύκης και επικεφαλής της παράταξης «δήμος Μπροστά+», Μάριου Ψυχάλη στην εκπομπή «ΝΕΤ 24» και τον Βασίλη Ταλαμάγκα.

 Για τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες: Δυστυχώς, όλα αυτά τα φαινόμενα ακραίων συνθηκών, όντως προκύπτουν όχι μόνο από την κλιματική αλλαγή, αλλά και την κλιματική κρίση. Θα πρέπει το Κράτος, η Κυβέρνηση και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προσαρμοστούν. Αυτό επιτυγχάνεται με τις επενδύσεις σε πάγιο κεφάλαιο, αλλά και με την δυνατότητα της πρόγνωσης. Θα πρέπει να καθαρίζονται τα φρεάτια. Επιπλέον, οι πλημμύρες σε κάθε επίπεδο είναι και αποτέλεσμα της αποψίλωσης του φυσικού κεφαλαίου. Όσο περιορίζονται οι δυνατότητες του φυσικού κεφαλαίου να απορροφά το νερό, όσο μεγαλύτερες είναι οι εντάσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων, θα προκύπτουν τέτοια αποτελέσματα. Δυστυχώς, η Πολιτική Προστασία, τόσο όσον αφορά στις πυρκαγιές, όσο και στις πλημμύρες, θα πρέπει να βελτιωθεί. Η βελτίωση επιτυγχάνεται με την αύξηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, τον διαρκή καθαρισμό των οδικών δικτύων και με αναδασώσεις που θα μπορέσουν να περιορίσουν μια σειρά από τέτοια φαινόμενα. Θα πρέπει όμως και να αντιληφθούμε ότι η παραβίαση των πολεοδομικών κανόνων και η άναρχη δόμηση φέρει αυτά τα αποτελέσματα, που σε ορισμένες περιπτώσεις κατά το παρελθόν είχε και θανατηφόρα αποτελέσματα.

 

 Για την δημοτική Αστυνομία: Δεν λειτουργεί η δημοτική Αστυνομία και είναι μια δέσμευσή μας να την συστήσουμε. Το θέμα της ασφάλειας είναι ένα μείζον ζήτημα.

Για τους άξονες του προγράμματός μας: Είναι τέσσερις. Α) Επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο με την πρόσληψη μόνιμου, εξειδικευμένου προσωπικού (πχ μηχανολόγων, οικονομολόγων, τεχνικού προσωπικού). Στελέχωση των υπηρεσιών. Β) Επένδυση στο φυσικό κεφάλαιο. Αναδασώσεις, προστασία των χώρων πρασίνου και αύξησή τους με την απόκτηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων επιπλέον χώρων που σήμερα δεν ανήκουν στον Δήμο ή είναι υπό διεκδίκηση. Γ) Επένδυση στον πάγιο μηχανολογικό εξοπλισμό. Αύξηση του στόλου των οχημάτων, συντήρηση του γηρασμένου σε ορισμένες περιπτώσεις εξοπλισμού, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Η μετατροπή των οχημάτων που κινούνται με πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ή ηλεκτροκίνηση, είναι τρόποι εξοικονόμησης πόρων. Δ) Τεχνολογική πρόοδος. Η χρήση της έξυπνης πόλης, ώστε να προστατέψουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Από εκεί και πέρα, τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες είναι η καθαριότητα, ασφάλεια, χώροι στάθμευσης, Παιδεία και προσχολική αγωγή με ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς και Α’βαθμια και Β’ βαθμια εκπαίδευση, αθλητισμός με ελεύθερους χώρους που θα μπορεί ο καθένας να αθληθεί, η προσβασιμότητα όλων των ηλικιακών κατηγοριών στις υποδομές του Δήμου.


Για τις ράμπες: Ράμπες και ανελκυστήρες ΑμεΑ και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες, δυστυχώς, δεν έχουν αναπτυχθεί επαρκώς. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Η επένδυση στην καθημερινότητα. Να βελτιώσουμε, δηλαδή, εμπράκτως την ποιότητα ζωής.

Για τη δημοτική συγκοινωνία: Δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Για το λόγο αυτό έχουμε προτείνει τόσο την προμήθεια δύο οχημάτων mini-bus. Πέρα από αυτή, απαιτείται η αύξηση των οδηγών, ώστε να μπορέσουν να υλοποιούνται τα δρομολόγια.

Για το κυκλοφοριακό: Υπάρχουν πολύ σοβαρά διαδημοτικά προβλήματα. Η οδός Βύρωνος που συνδέει τους Δήμους Ηρακλείου-Λυκόβρυσης-Πεύκης-Αμαρουσίου. Η διάνοιξη της Κύμης, ένα πολύ μεγάλο έργο που έχει προκηρυχθεί και, έπειτα από προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου, βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η δημιουργία ενός Mall στα σύνορα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης με τη Μεταμόρφωση. Μια σειρά ακόμα αντίστοιχων διαδημοτικών, σοβαρών προβλημάτων, τα οποία θα πρέπει οι Δήμοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Κεντρική Διοίκηση, να δώσουν επιπλέον λύσεις.

Για το διαδημοτικό Κοιμητήριο: Ένα θέμα είναι η δημιουργία ενός διαδημοτικού Κοιμητηρίου. Δεν είναι δυνατόν το 2023 οι οικογένειες αυτή τη δύσκολη ώρα να ζητούν ένα «μέσο» για να τελέσουν μία θλιβερή πράξη.


Για την κομματική εξάρτηση: Είναι μια ερώτηση που την κάνουν πολλοί. Η ανεξαρτησία δεν εγκλωβίζεται μόνο στην πολιτική. Η ανεξαρτησία ενός αυτοδιοικητικού φορέα είναι πολιτική, οικονομική, γεωγραφική. Τονίζουμε ότι, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, το χρώμα του υποψηφίου δημάρχου και της παράταξής μας θα είναι «λευκό», αλλά ξεκαθαρίζουμε ότι η αμεροληψία της εκάστοτε διοίκησης δεν εξαντλείται στις πολιτικές τοποθετήσεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια σχέση προσώπων με άμεση επαφή με τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους. Θα πρέπει να επιλεγούν χρήσιμοι άνθρωποι, οι οποίοι με αξιοπιστία όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν δείξει συνέπεια στην ενασχόληση με τον Δήμο, του οποίου την διοίκηση διεκδικούν να αναλάβουν. Αποτελούμε μια ανεξάρτητη παράταξη, χρήσιμων προσώπων. Το κριτήριο, με το οποίο έχουμε επιλέξει το ψηφοδέλτιό μας, δεν είναι το τεχνοκρατικό σκέλος δημιουργίας μιας «ελίτ». Πρέπει να επιλέξουμε ανθρώπους έντιμους, που έχουν τεκμηριώσει την αγάπη τους για το Δήμου και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να λύσουν πραγματικά προβλήματα. Για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να έχεις ασχοληθεί με αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.