Μάριος Ψυχάλης: «Συγκριτικό μας πλεονέκτημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά το σύνολο»

 


Μάριος Ψυχάλης: «Συγκριτικό μας πλεονέκτημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά το σύνολο»

Συνέντευξη στην εκπομπή ONE στην Αυτοδιοίκηση έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης.

Δημοσιογράφος: Κύριε Ψυχάλη, αυτά τα 4 χρόνια που προηγήθηκαν ήσασταν αντιπολίτευση στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Τώρα, διεκδικείτε ξανά τη Δημαρχία. Τι θέλετε να αλλάξετε; Ποια κακώς κείμενα θέλετε να διαφοροποιήσετε;

Μάριος Ψυχάλης: Εδώ και 4 χρόνια, έχοντας συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογές και έχοντας καταλάβει την δεύτερη θέση, αναδείξαμε, σε μια σειρά από παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, τα προβλήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους κατοίκους. Καθαριότητα, πεζοδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, δημιουργία επιπλέον αθλητικών, σχολικών και κοινωνικών υποδομών, είναι πρώτης προτεραιότητας ζητήματα που αναδείξαμε. Εμείς έχουμε ένα μήνυμα. Αντίπαλός μας δεν είναι καμία δημοτική Αρχή, δεν είναι κανένας άλλος υποψήφιος δήμαρχος. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του Δήμου και γι’ αυτό το λόγο, εδώ και 4 χρόνια συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες, παρουσιάζουμε τεκμηριωμένα προγράμματα και τώρα ήδη από την 1/1/2023 παρουσιάζουμε το ολοκληρωμένο μας πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε, εφόσον, βεβαίως, οι δημότες μας επιλέξουν ως την επόμενη δημοτική Αρχή. Να τονίσω, όμως, ότι εκτός από τα προβλήματα καθημερινότητας, υπάρχουν πολύ ισχυρά αναπτυξιακά ζητήματα και προκλήσεις, όπως η διάνοιξη της Κύμης, η αποπεράτωση του ημιτελούς κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη Λυκόβρυση, η δημιουργία της κεντρικής πλατείας Πεύκης με υπόγειο χώρο στάθμευσης και, βεβαίως, η απορροφητικότητα των συγχρηματοδοτούμενων εργαλείων από την ΕΕ (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), αλλά και από το Ταμείο «Τρίτσης».

 

Δημοσιογράφος: Από ό,τι αντιλαμβανόμαστε, όλα αυτά τα χρόνια που προηγήθηκαν γνωρίζετε την κατάσταση, έχετε μελετήσει καλά, άρα έχετε έτοιμες και τις μελέτες.

Μάριος Ψυχάλης: Ως απόφοιτος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και με την ιδιότητα του Λέκτορα Δημόσιων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου είναι η δουλειά μου, το επάγγελμά μου να εφαρμόζουμε τις μεταρρυθμίσεις, να επιταχύνουμε την μετεξέλιξη της Δημόσιας Διοίκησης, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της κοινωνικής ευημερίας. Αυτό που απαιτείται είναι το Κράτος να παρέχει τα γνήσια και μη, δημόσια αγαθά. Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια, Κοινωνική Προστασία.

 

Δημοσιογράφος: Άρα μέσα από τα αναπτυξιακά έργα στοχεύετε να ανακουφίσετε τους δημότες στην καθημερινότητά τους.

Μάριος Ψυχάλης: Ακριβώς. Γι’ αυτό θεσπίζουμε αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, ο οποίος θα ασχολείται με τα πολύ μικρά, αλλά πάρα πολύ σημαντικά, καθημερινά προβλήματα, όπως τα πεζοδρόμια, η αντιμετώπιση της οδοσήμανσης που σε πάρα πολλές περιπτώσεις δημιουργεί προβλήματα. Σε όλη την Αττική, το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό και το συγκοινωνιακό. Γι’ αυτό το λόγο υιοθετώντας και ενσωματώνοντας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, θα καταφέρουμε να μετασχηματίσουμε ξανά την πόλη μας, τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, σε μία βιώσιμη πόλη, μια πόλη που μπορεί ο καθένας να κυκλοφορήσει.

 

Δημοσιογράφος: Είναι μια πόλη, στην οποία ζείτε και αγαπάτε. 

Μάριος Ψυχάλης: Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω, εργάζομαι και αγαπώ τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω. Δεν υιοθετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως κάτι εποχικό. Από το 2010, σε ηλικία 23 ετών, το 2014, το 2019 και τώρα το 2023 δηλώνω «παρών» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την συνέπεια του οποιουδήποτε προσπαθεί και την σοβαρότητα με τον τρόπο που ο καθένας επιδιώξει να τεκμηριώσει το πρόγραμμά του. Θέλω να τονίσω, όμως, κάτι. Οι δημοτικές εκλογές έχουν επικεφαλής σε κάθε παράταξη. Όμως, οι παρατάξεις δεν είναι κενές γράμματος ή προσώπων. Κοιτάμε το σύνολο. Πάνω από τον υποψήφιο Δήμαρχο υπάρχει μια πολύ δυνατή ομάδα με ανθρώπους που με συνέπεια εδώ και χρόνια δουλεύουμε και γι’ αυτό το λόγο το συγκριτικό μας πλεονέκτημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά το σύνολο. Δεν είναι το άτομο, δεν είναι το μέρος, αλλά είναι το άθροισμα. Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται με συνέπεια, σοβαρότητα και διαρκή παρουσία στα μικρά και καθημερινά προβλήματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.