Στηρίζουμε τη δωρεάν Παιδεία – Επενδύουμε σε υποδομές και κοινωνική πολιτική!

 


Στηρίζουμε τη δωρεάν Παιδεία – Επενδύουμε σε υποδομές και κοινωνική πολιτική!

Στην πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης για την διεξαγωγή ανοικτού δημοσίου διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Λυκόβρυσης – Πεύκης για τα ζητήματα Παιδείας συμμετείχε ο Μάριος Ψυχάλης, την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μάριος Ψυχάλης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης «δήμος Μπροστά+» για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν και να έρθει σε μια γόνιμη αντιπαράθεση με τους συνυποψηφίους για την διοίκηση του Δήμου, με μόνο γνώμονα το καλό της πόλης.

Η παράταξη «δήμος Μπροστά+» εκπροσωπήθηκε από πολυπληθή παρουσία στελεχών και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ενώ ο Μάριος Ψυχάλης απάντησε αναλυτικά και με βαθιά γνώση του ζητήματος για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση.

 

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά:

«Ήταν μια εξαιρετική συγκυρία να συναντηθούμε όλοι όσοι διεκδικούμε την διοίκηση του Δήμου και να συμμετάσχουμε σε έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους δημότες μας να αξιολογήσουν και να επιλέξουν την καταλληλότερη, κατά την κρίση τους, πρόταση. Όπως έχουμε ξαναπεί, αντίπαλός μας δεν είναι κανένα πρόσωπο, αλλά μόνο τα προβλήματα της πόλης. Συγχαρητήρια στην Ένωση Γονέων και τον πρόεδρό της κ. Χρήστο Αντωνακέλη για την πρωτοβουλία. Είναι μια απόδειξη πως οι φορείς της πόλης μπορούν και πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην χάραξη της πολιτικής, στην λήψη αποφάσεων για όλα όσα αφορούν τους δημότες και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.  Είμαστε πάντα ανοικτοί και πρόθυμοι να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με όλους και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Από την πλευρά μας, το πρόγραμμά μας είναι ξεκάθαρο, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο. Στηρίζουμε την δωρεάν Παιδεία, επενδύουμε στις υποδομές, δημιουργούμε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, εφαρμόζουμε πολιτική με κοινωνικά κριτήρια και στεκόμαστε αρωγοί στις ανάγκες των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών!»

Οι προτάσεις μας για την παιδεία

 1. Πλήρης σχολικός εξοπλισμός για κάθε μαθητή της Α’ τάξης Δημοτικού

2. Ασφάλεια αστικής ευθύνης σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, κατά την λειτουργία των σχολείων

3. Κανείς γονιός δεν θα πληρώνει για να καθαρίζονται και να φυλάσσονται τα σχολεία, ή ακόμα και για προμήθεια βασικού σχολικού εξοπλισμού

4. Κοινωνικό Φροντιστήριο που να λειτουργεί πραγματικά

5. Θεσπίζουμε Σχολή Γονέων

6. Θεσπίζουμε την οικονομική επιβράβευση των αριστούχων μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις

7. Αυξάνουμε τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών

8. Βάζουμε επιπλέον σχολικούς φύλακες για την ασφάλεια εκπαιδευτικών υποδομών

9. Εφαρμόζουμε πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών των μαθητών

10. Μειώνουμε τις συνδρομές των τροφείων δημοτικών παιδικών σταθμών

11. Αυξάνουμε τις θέσεις στους βρεφικών σταθμών

12. Επενδύουμε στην προσβασιμότητα για όλους στις σχολικές υποδομές, με ράμπες ΑΜΕΑ και ανελκυστήρες σε κάθε σχολείο και εξωτερικούς ανελκυστήρες σε κάθε σχολική υποδομή

13. Αυξάνουμε την επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών

14. Θεσπίζουμε ετήσια συντήρηση Σχολικών Ύποδομών

15. Παρέχουμε ισχυρά δίκτυα Internet και επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες

16. Προωθούμε τη συνεργασία των Σχολείων με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό

17. Δημιουργία ενός λειτουργικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.