Μάριος Ψυχάλης: Ήρθε η ώρα να πάμε τον Δήμο Μπροστά!



Μάριος Ψυχάλης: Ήρθε η ώρα να πάμε τον Δήμο Μπροστά!

Ο Μάριος Ψυχάλης, υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης, επικεφαλής της παράταξης "Δήμος Μπροστά+", που σήμερα εκπροσωπεί τη μείζονα μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο του ενιαίου δήμου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πεύκη, με καταγωγή από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας. Τα μαθητικά του χρόνια τα έζησε στην Πεύκη. Φοίτησε στο 2o Δημοτικό σχολείο, στο 2ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Πεύκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και στη συνέχεια απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Είναι διδάκτωρ Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Το 2017 ήταν πρώτος επιτυχών στον 25ο διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα είναι Λέκτορας Δημόσιων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Ο Μάριος Ψυχάλης είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη λίγων μηνών

Το δικό του όραμα για το μέλλον του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρουσιάζει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη “Θ” και το thessi.gr ο κ. Ψυχάλης, όπου παρουσιάζει συνοπτικά τους τομείς του προγράμματος που εδώ και καιρό έχει δώσει στη δημοσιότητα και απαντά στα ερωτήματα που του θέσαμε.

 


 

Κύριε Ψυχάλη, για ποιο λόγο συμμετέχετε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές;

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους κατοίκους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτίθεμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ήδη, από το 2008 σε ηλικία 21 ετών συμμετείχα στις εκλογές του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Πεύκης, το 2010 και το 2014 συμμετείχα ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον ενιαίο μας Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης, ενώ όπως το 2019, έτσι και το 2023 ζητώ από τους δημότες να με εμπιστευτούν ως Δήμαρχο, καθώς εκτιμώ ότι μπορώ να προσφέρω στο Δήμο μας, διότι εκτιμώ ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι.

Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι εσείς μπορείτε να προσφέρετε περισσότερα έναντι των υπόλοιπων υποψήφιων Δημάρχων;

Ήδη από το 2008 με την καθημερινή μου επαγγελματική, αυτοδιοικητική, αλλά και επιστημονική δράση, ασχολούμαι με την δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Επαγγελματικά, ως απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το επάγγελμα μου είναι να υπηρετώ σε θέσεις ευθύνης, καθώς γνωρίζω το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των φορέων του Δημόσιου τομέα. Αυτοδιοικητικά, ήδη τόνισα ότι δεν συμμετέχω συγκυριακά, στο παρά πέντε των εκλογών, όπως κάνουν άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά εδώ και πολλά έτη με συνέπεια δηλώνω παρών στα αυτοδιοικητικά κοινά. Επιστημονικά, ως Λέκτορας Δημόσιων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, έχω την δυνατότητα να παρακολουθώ τις διεθνείς εξελίξεις στην δημόσια οικονομική διακυβέρνηση και πολιτική. Ως εκ τούτου, η επαγγελματική προϋπηρεσία, η αυτοδιοικητική εμπειρία και η επιστημονική επάρκεια δημιουργούν όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη νέα δημοτική αρχή.

Κύριε Ψυχάλη, παρατηρούμε ότι δίνετε μεγάλη βαρύτητα στις προσωπικές σας γνώσεις, όμως ποια είναι η ομάδα των στελεχών που θα διοικήσουν σε συνεργασία με εσάς τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης;

Δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ, ούτε θα είχα πετύχει σε κανένα τομέα, εφόσον δεν είχε προηγηθεί η επένδυση σε μια ομάδα. Τόσο η επαγγελματική, η αυτοδιοικητική αλλά και η ακαδημαϊκή σταδιοδρομία προϋποθέτουν την δημιουργία μιας ομάδας συνεργατών. Σε ό,τι αφορά την αυτοδιοικητική παράταξη «δήμος μπροστά+», ήδη από τις προηγούμενες εκλογές το 2019 είχαμε δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό συνδυασμό, που κατέλαβε το 45% στο β’ γύρο, ενώ από το 2019 οι συνεργάτες μου συμμετέχουν σε όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι αποτελούμε την μοναδική αυτοδιοικητική παράταξη τουλάχιστον στον βόρειο τομέα, που οι ανακοινώσεις, οι συνεντεύξεις και η αρθρογραφία των στελεχών της παράταξης υπερβαίνουν κατά πολύ την δική μου δημόσια τοποθέτηση.

Όμως, θα ήθελα να προσθέσω ότι η δημιουργία μιας παραγωγικής ομάδας προϋποθέτει την εμπιστοσύνη, την κατάρτιση και την εκπαίδευση των συνεργατών, όπως επίσης την προώθηση λήψης πρωτοβουλίας. Στο συνδυασμό μας συμμετέχουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και τεχνοκράτες, τοπικοί επαγγελματίες που γνωρίζουν τα προβλήματα της τοπικής αγοράς, εκπαιδευτικοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ντόπιοι δημότες που γνωρίζουν τα προβλήματα κάθε γειτονιάς, υποψήφιοι κάθε ηλικίας, έμπειροι αυτοδιοικητικοί, στελέχη που έχουν υπηρετήσει στην Ελληνική Αστυνομία, νέοι γονείς, φοιτητές, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, αλλά και δημότες που εκφράζουν την κοινωνία των πολιτών, όπως το «πράσινο κίνημα» που αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Παρατηρούμε ότι έχετε ξεκινήσει αρκετά νωρίς την προεκλογική σας εκστρατεία, γιατί κάνατε αυτή την επιλογή;

Η προεκλογική περίοδος ελάχιστα διαφοροποιείται από την περίοδο της συμβατικής αυτοδιοικητικής θητείας, για όσες παρατάξεις αντιλαμβάνονται και ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις και ευθύνες που δημιουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ήδη από το 2019 η παράταξη μας έχει γραφεία στο Ηλιακό Χωριό (πλατεία Γκαίτε), διαθέτει ενεργή ηλεκτρονική σελίδα (www.dimosmprosta.gr/), ενημερώνει μέσω δελτίων τύπου τους κατοίκους, εκδίδει σε περιοδική βάση έντυπα, που τα διανέμει σε κάθε σπίτι, πραγματοποιεί επίσημες συναντήσεις με φορείς (π.χ. Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την διάνοιξη της Κύμης), ενώ επίσης πραγματοποιεί κάθε τύπου ενημερωτική συνάντηση με θεσμικούς φορείς και υπηρεσίες του Δήμου. Ως εκ τούτου για την παράταξη μας τα τέσσερα προηγούμενα έτη αποτέλεσαν μια διαρκή προεκλογική περίοδο, καθώς ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα συνέπειας με κάθε κάτοικο.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι μου δημιουργεί προβληματισμό ως προς την αξιοπιστία των προτάσεων τους, το γεγονός ότι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν έχουν συμμετάσχει ούτε σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ εδώ και τόσα χρόνια που θεωρητικά κατοικούν στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, δεν έχουν τοποθετηθεί δημοσίως για κανένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά ελάχιστες εβδομάδες πριν τις εκλογές επιδιώκουν να πείσουν ότι είναι οι μελλοντικοί σωτήρες του Δήμου μας.

 

Ποια είναι κατά την γνώμη σας τα πιο σοβαρά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή;

Το πρώτο και διαχρονικό πρόβλημα είναι η στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου. Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να αυξήσει το ανθρώπινο κεφάλαιο σε κάθε υπηρεσία, δίνοντας έμφαση στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Πολεοδομίας, Μελετών Έργων και Κοινωνικής Πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, το πλέον σοβαρό πρόβλημα στο Δήμο μας εντοπίζεται στην καθαριότητα και την ανακύκλωση. Ακολουθεί το «Πράσινο» που διαρκώς περιορίζεται, όπως επίσης η απουσία προσβάσιμων πεζοδρομίων.

Κύριε Ψυχάλη, γιατί θεωρείτε το πρόγραμμα σας καινοτόμο έναντι των υπόλοιπων συνδυασμών;

Το πρόγραμμα μας έχει δημιουργηθεί μέσα από την καθημερινότητα των κατοίκων, καθώς ζούμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, μέσα στην τοπική κοινωνία. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα ζωής, όπως η καθαριότητα, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η έλλειψη χώρων πρασίνου και αναψυχής, η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς επίσης η ελλιπής συντήρηση των παιδικών χαρών.

Επίσης, στο πρόγραμμα μας συμπεριλαμβάνουμε προτάσεις για σοβαρά διαχρονικά προβλήματα του ενιαίου μας Δήμου, όπως η άμεση ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Πεύκης (πλατεία Πέρου), η άμεση αποπεράτωση του ημιτελούς κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη Λυκόβρυση, ενώ υπογραμμίζουμε ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την προστασία των συμφερόντων του Δήμου και των κατοίκων από έργα όπως η διάνοιξη της Λ. Κύμης και η επικείμενη δημιουργία εμπορικού κέντρου στα σύνορα Λυκόβρυσης - Μεταμόρφωσης.

Διαβάζοντας το πρόγραμμα σας, παρατηρούμε ότι έχετε δώσει έμφαση στην κοινωνική πολιτική. Όντως μπορεί ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να ασκήσει κοινωνική πολιτική;

Φυσικά και οι ΟΤΑ έχουν εργαλεία άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Μεταξύ των προτάσεων μας είναι η στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και η μείωση δαπανών που σήμερα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά. Για παράδειγμα δεσμευόμαστε για την δωρεάν παροχή καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης (summer camp), την δωρεάν πρόσβαση στις πισίνες του Δήμου μας τον μήνα Αύγουστο για τα μέλη του ΠΕΑΠ, όπως επίσης για την δωρεάν παροχή σχολικού εξοπλισμού σε κάθε παιδί για της 1ης τάξης Δημοτικού.

Επιπροσθέτως, στο πρόγραμμα μας έχουμε εντάξει την μείωση των τροφείων των παιδικών σταθμών, την μείωση των συνδρομών στις δημοτικές πισίνες, στο Δημοτικό Ωδείο και σε κάθε άλλη Δημοτική δομή, καθώς επίσης και μείωση των δημοτικών τελών από το 2024.

Τομή στο πρόγραμμα μας είναι η δημιουργία εισοδηματικής ενίσχυσης για δημότες που αποκτούν το πρώτο τους παιδί, με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, η αύξηση των θέσεων των βρεφικών σταθμών, όπως επίσης και η αύξηση του εύρους και της συχνότητας των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας, τόσο για την δημοτική κοινότητα Λυκόβρυσης, όπως επίσης και για την δημοτική κοινότητα Πεύκης;

Έχουμε δημιουργήσει στο πρόγραμμα μας τα δέκα εμβληματικά έργα, που ταξινομούνται αναλογικά τόσο στη Λυκόβρυση, όπως επίσης και στην Πεύκη. Στην Λυκόβρυση προτείνουμε την ανάπλαση του Κέντρου Πόλης Λυκόβρυσης και πεζοδρομήσεις, ώστε να ενοποιηθούν τα τοπόσημα της περιοχής και να αναδειχτεί το ιστορικό κέντρο (Αγ. Βαρβάρα, Πλατεία, ΟΤ9), την αποπεράτωση του Ημιτελούς Κλειστού Γηπέδου Λυκόβρυσης, την Δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο οικόπεδο της ΑΓΕΤ - Ηρακλής στη Λυκόβρυση, την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και των βοηθητικών εγκαταστάσεων του Διαδημοτικού Σταδίου Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης και αμεση ήπια ανάπλαση της Πλατείας Α. Παπανδρέου (Χαράς – Ούλωφ Πάλμε – Μακρυγιάννη) στη Λυκόβρυση.

Αντίστοιχα, στην Πεύκη προτείνουμε την άμεση ήπια ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Πεύκης (πλατεία Πέρρου ΟΤ25Α), την δημιουργία Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον χώρο των πρώην flocafe Πεύκης, την ανάπλαση του περιβάλλοντος και των βοηθητικών χώρων του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης και του Δημοτικού Γηπέδου Πεύκης, την Ανάπλαση της Λ. Ειρήνης και της Πλατείας Σοφούλη με έμφαση στην βαδισιμότητα και την ανάπλαση με έμφαση στη βαδισιμότητα του άξονα των οδών Βρυούλων, Κουντουριώτου, Αϊδινίου και Αγωνιστών.

Κύριε Ψυχάλη ποιοι είναι οι υπόλοιποι τομείς του προγράμματος σας;

Το πρόγραμμα μας ταξινομείται σε άξονες, όπως η παιδεία, ο αθλητισμός, η τρίτη ηλικία, το Ηλιακό Χωριό, αλλά και το πρόγραμμα για τους τοπικούς επαγγελματίες.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα μας για την παιδεία συμπεριλαμβάνει τον πλήρη σχολικό εξοπλισμό για κάθε μαθητή της Α΄ τάξης Δημοτικού, την ασφάλεια αστικής ευθύνης σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, κατά την λειτουργία των σχολείων, την δέσμευση ότι κανείς γονιός δεν θα πληρώνει για να καθαρίζονται και να φυλάσσονται τα σχολεία, ή ακόμα και για προμήθεια βασικού σχολικού εξοπλισμού, την λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου που να λειτουργεί πραγματικά, την δημιουργία Σχολής Γονέων, την θέσπιση οικονομικής επιβράβευσης των αριστούχων μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις, την αύξηση του αριθμό των σχολικών καθαριστριών, ενώ αυξάνουμε επιπλέον σχολικούς φύλακες για την ασφάλεια εκπαιδευτικών υποδομών και δεσμευόμαστε για την δημιουργία ενός λειτουργικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία συμπεριλαμβάνει την γενναία αύξηση του προϋπολογισμού που αφορά στην λειτουργία των ΚΑΠΗ από το 2024, την πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού προσωπικού που αφορά στις δομές των ΚΑΠΗ, την δημιουργία του 2ου ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη, την ενεργοποίηση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι για την 3η Ηλικία, την συνεργασία με ειδικά διαγνωστικά κέντρα και πραγματοποίηση προληπτικών ιατρικών εξετάσεων (π.χ. αιματολογικές κ.α.), την θέσπιση προγράμματος δωρεάν επισκέψεων σε πολιτιστικούς χώρους (π.χ. θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, αρχαιολογικούς χώρους), την πραγματοποίηση καλοκαιρινών μπάνιων σε οργανωμένη παραλία του ΕΟΤ με δωρεάν μεταφορά, την δημιουργία Κέντρου ελέγχου Άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ, την μηνιαία διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων στα μέλη του ΚΑΠΗ με μουσική και γεύμα χωρίς κόστος συμμετοχής, την πραγματοποίηση επίσκεψης στους ιερούς τόπους με επιχορήγηση του μεταφορικού κόστους και του κόστους διαμονή και ειδικά προγράμματα στήριξης για όσα μέλη των ΚΑΠΗ έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα & δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις για τα ΑΜΕΑ, αλλά και ημερήσιες και διήμερες εκδρομές με δωρεάν μεταφορά στα μέλη των ΚΑΠΗ.

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα μας για τον αθλητισμό είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού γήπεδο Beach Volley με διεξαγωγή ετήσιου τουρνουά, η δημιουργία ασφαλών αποδυτηρίων που τηρούν τους κανόνες υγιεινής, σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, η έμπρακτη οικονομική και υλικοτεχνική στήριξη όλων των αθλητικών σωματείων, η μελέτη για δημιουργία τουλάχιστον ενός σκεπαστού γηπέδου τύπου «μπαλόνι», η δημιουργία εγκατάστασης που θα φιλοξενεί το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping – pong), και η δημιουργία skate-park (σε περιοχή που δεν βρίσκεται πλησίον κατοικιών).

Υπάρχουν τα χρήματα για να εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα;

Το σύνολο των προτάσεων είναι κοστολογημένο, ήδη εφαρμόζεται από πλήθος άλλων Δήμων, συνεπώς το πρόγραμμα μας παρουσιάζει δημόσιες πολιτικές που ήδη υλοποιούνται από όμορους Δήμους με αντίστοιχες οικονομικές δυνατότητες. Πιο συγκεκριμένα, η υλοποίηση του προγράμματος μας συμπεριλαμβάνει την μείωση δαπανών (π.χ. ενεργειακό κόστος), την αύξηση των δημοτικών εσόδων (π.χ. είσπραξη ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων κτηρίων & έσοδα από ανακύκλωση), αλλά και με την βέλτιστη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, την κεντρικοποίηση των προμηθειών ώστε να περιοριστούν οι απευθείας αναθέσεις που περιορίζουν την δυνατότητα εκπτώσεων, όπως επίσης θα αντλήσουμε πόρους από τα συγχρηματοδοτούμενα εργαλεία της ΕΕ (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ) αλλά και από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (Πρόγραμμα Τρίτσης). Επιπροσθέτως, θα απορροφήσουμε πόρους τόσο από προσκλήσεις που δημοσιεύει η Περιφέρεια Αττικής, καθώς επίσης και από την διαδημοτική συνεργασία με την κοινή αξιοποίηση πόρων. Είναι δεδομένο ότι θα διεκδικήσουμε επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση και από το Υπουργείο Εσωτερικών, λόγω των τεκμηριωμένα αυξημένων αναγκών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η κριτική σας στο πρόσωπο του κ. Μαυρίδη, όλο αυτό το διάστημα που είστε στην αντιπολίτευση, μήπως ήταν πολύ αυστηρής;

Δεν μηδενίζουμε το έργο καμίας δημοτικής αρχής. Κάθε δημοτική αρχή έχει βάλει το δικό της λιθαράκι στην πορεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Για παράδειγμα η παρούσα δημοτική αρχή έκανε ένα ουσιαστικό βήμα με σκοπό την δημιουργία του ΚΑΠΗ της Κάτω Πεύκης στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Επίσης, είναι γεγονός ότι κατά την θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής αυξήθηκε ο στόλος των οχημάτων του Δήμου. Όμως, ο ρόλος της οποιασδήποτε αντιπολίτευσης είναι να αναδεικνύει τα λάθη, της οποιασδήποτε δημοτικής αρχής. Η πολιτική ευθύνη σε μια δημοτική αρχή δεν εξαντλείται στο πρόσωπο του Δημάρχου, αλλά αφορά και τους αντιδημάρχους, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν εστίασαν στο αποτέλεσμα.  

Τελικά η παράταξη σας είναι όντως ανεξάρτητη;

Αυτή την ερώτηση την ακούω καθημερινά στο δρόμο. Προφανώς εννοείτε εάν η παράταξη μας είναι πολιτικά ανεξάρτητη. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα, ΝΑΙ. Όπως ήταν και το 2019, γεγονός που τεκμηριώνεται από τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic, καθώς το χρώμα της παράταξης μας ήταν λευκό. Αντίστοιχα και τώρα η παράταξη μας εξακολουθεί να είναι πολιτικά ανεξάρτητη. Όμως, όπως και καθημερινά στο δρόμο σημειώνω, θα πρέπει οι πολίτες να αναζητήσουν επιπροσθέτως την οικονομική ανεξαρτησία, την αυτοδιοικητική ανεξαρτησία και την γεωγραφική ανεξαρτησία. Η παράταξη μας είναι οικονομικά ανεξάρτητη από κάθε επιχειρηματικό ή άλλο οικονομικό συμφέρον, καθώς τα χρήματα που πραγματοποιούμε τις εκλογικές μας δαπάνες προέρχονται από την εργασία μας. Επίσης, η παράταξη μας είναι αυτοδιοικητικά ανεξάρτητη, καθώς δεν αποτελεί το «άρμα» κανενός διατελέσαντος δημάρχου, ούτε λαμβάνει εντολές από παραθεσμικά αυτοδιοικητικά κέντρα, αλλά το ανώτατο όργανο της είναι η ολομέλεια της παράταξης που συνεδριάζει τακτικά. Τέλος, η παράταξη μας είναι γεωγραφικά ανεξάρτητη καθώς δεν σκοπεύει να δώσει βαρύτητα μόνο στη Λυκόβρυση, ή μόνο στην Πεύκη, αλλά επιδιώκει την ουσιαστική ενοποίηση του Δήμου. Ως εκ τούτου, η παράταξη μας είναι πολιτικά, γεωγραφικά, αυτοδιοικητικά και οικονομικά ανεξάρτητη.

Κύριε Ψυχάλη, το 2018 ανακοινώσατε την υποψηφιότητα σας για Δήμαρχος από το βήμα της εφημερίδας «Η ΘΕΣΗ», https://www.thessi.gr/article?id=288161 σήμερα πέντε χρόνια αργότερα μας παρουσιάζετε τις βασικές προγραμματικές σας προτάσεις, πως σκέφτεστε τον Δήμο μας σε πέντε χρόνια από σήμερα, δηλαδή το 2028;

Όντως, το Νοέμβριο του 2018, εδώ στο στούντιο της εφημερίδας «Η ΘΕΣΗ» και το thessi.gr πραγματοποίησα την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου για το αξίωμα του Δημάρχου Λυκόβρυσης - Πεύκης. Έκτοτε, η εφημερίδα σας φιλοξενεί κάθε μας ανακοίνωση και σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτό, καθώς δεν είναι δεδομένο. Το σημερινό μας μήνυμα είναι ξεκάθαρο, είμαστε χρήσιμοι άνθρωποι και θέλουμε να πάμε τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μπροστά σε κάθε επίπεδο. Σε πέντε χρόνια από σήμερα οραματιζόμαστε τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης με περισσότερο πράσινο, με ένα επίπεδο καθαριότητας σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με την βαδισιμότητα των πεζοδρομίων μας, με την δημιουργία νέων αθλητικών χώρων και χώρων αναψυχής (π.χ. οικόπεδο ΑΓΕΤ Ηρακλής Λυκόβρυση), όπως επίσης με την δημιουργία της Κεντρικής πλατείας της Πεύκης και την ανάπλαση της Λ. Ειρήνης, την βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου πόλης Λυκόβρυσης, την αποπεράτωση του ημιτελούς κλειστού γηπέδου της Λυκόβρυσης, την δημιουργία της πλατείας Α. Παπανδρέου στη Λυκόβρυση και την δημιουργία του νέου ΚΑΠΗ στην κάτω Πεύκη.

Σας ευχαριστούμε για τις απαντήσεις και ευχόμαστε καλή δύναμη στον αγώνα σας.

Eγώ σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε και την δυνατότητα που μου δίνεται να επικοινωνήσω με τους κατοίκους του Δήμου μας.

Η συνέντευξη του Μάριου Ψυχάλη στη ΘΕΣΗ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.