Μαρίνα Μαγκουρίλου: «Είμαστε όλοι μαζί - Την επόμενη των εκλογών μας περιμένει πολλή δουλειά»

 


Μαρίνα Μαγκουρίλου: «Είμαστε όλοι μαζί - Την επόμενη των εκλογών μας περιμένει πολλή δουλειά» 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΕΚΦΡΑΣΗ» και την εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» έδωσε η Μαρίνα Μαγκουρίλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης με την παράταξη «Δήμος Μπροστά+» και επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη. 

Δημοσιογράφος: Κυρία Μαγκουρίλου, πείτε μας δυο λόγια για να συστηθείτε στον κόσμο.

Μαρίνα Μαγκουρίλου: Εργάζομαι στη διεύθυνση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή την περίοδο ασχολούμαι με επιχορηγήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όμως, έχω περάσει και από άλλες διοικητικές θέσεις του Υπουργείου. Έχω εργαστεί για τα σχολεία, τις δημόσιες βιβλιοθήκες και, βεβαίως, διορίστηκα ως εκπαιδευτικός. Έχω, λοιπόν, εμπειρία σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και, μάλιστα, στην επαρχία, στην Κρήτη. Στο Υπουργείο βρίσκομαι σε διοικητική θέση πλέον από το 2009.

 

Δημοσιογράφος: Γνωρίζετε, λοιπόν, τις ανάγκες των σχολείων και τον τρόπο για να καλυφθούν καλύτερα.

Μαρίνα Μαγκουρίλου: Έχω δει τη λειτουργία των σχολείων και από μέσα, ως εκπαιδευτικός και γνωρίζω τις ανάγκες και τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Αλλά και ως διοικητική, έχω δει πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό σε μια υποστηρικτική υπηρεσία.

 

Δημοσιογράφος: Είστε κάτοικος Πεύκης. Ποια ήταν η αφετηρία για να εμπλακείτε με τα κοινά και γιατί επιλέξατε να πορευτείτε με την παράταξη του Μάριου Ψυχάλη; (σ.σ. «δήμος Μπροστά+»)

Μαρίνα Μαγκουρίλου: Είμαι δημότης Πεύκης εδώ και 45 χρόνια. Ουσιαστικά εκεί μεγάλωσα. Τον Δήμο τον γνωρίζω πολύ καλά. Με πολλούς δημότες μεγαλώσαμε μαζί. Η γειτονιά μου έχει ανθρώπους, με τους οποίους συμβιώσαμε την εφηβεία και όλη την ενήλικη ζωή μας. Είναι ο τόπος μου και τον αγαπώ. Κάποια πράγματα πιστεύω ότι θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος. Ένα αίσθημα ευθύνης που πιστεύω ότι έχω. Να βοηθήσω τον τόπο μου. Ο δεύτερος λόγος και ο σημαντικότερος είναι η προσωπικότητα του Μάριου Ψυχάλη. Εκτός από γείτονας, είναι και συνάδελφος στο Υπουργείο Παιδείας. Γνωριζόμαστε καλά, τόσο προσωπικά όσο και οι οικογένειές μας, όπως συνήθως γίνεται στη γειτονιά μας. Έχω παρακολουθήσει τα βήματα που κάνει ειδικά για τον Δήμο και το πόσο έχει δουλέψει γι’ αυτόν. Το ενδιαφέρον που δείχνει και το όραμα που έχει για τον ενιαίο μας Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτο, αν όχι, συγκινητικό.

 

Δημοσιογράφος: Είναι αλήθεια ότι ο Μάριος Ψυχάλης έχει παρουσιάσει από νωρίς ένα πρόγραμμα και έχει φροντίσει να ενημερωθεί ο κόσμος γι’ αυτό. Εσείς από την πλευρά σας, πού πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε με τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας καλύτερα στην επόμενη δημοτική Αρχή;

Μαρίνα Μαγκουρίλου: Η εμπειρία και η γνώση μου είναι στη διοίκηση, την οποία έχω σπουδάσει και εξακολουθώ να υπηρετώ, προσπαθώντας να κάνω τη δουλειά μου καλύτερη, συνεχίζοντας να κάνω σπουδές πάνω σε αυτό, όπως με τις επιμορφώσεις και το διδακτορικό μου. Η διοίκηση είναι η διαχείριση των πόρων, έτσι ώστε να γίνονται πιο αποτελεσματικοί. Είτε είναι οικονομικοί, είτε σε ανθρώπινο δυναμικό, ποτέ δεν είναι αρκετοί. Άρα, η σωστότερη διαχείριση, σημαίνει και καλύτερη διοίκηση. Από την εμπειρία και τις γνώσεις μου, πιστεύω ότι θα μπορούσα να προσφέρω στην αποτελεσματικότερη διοίκηση του Δήμου. Σε ό,τι αφορά στην διαχείριση οικονομικών πόρων, την εξοικονόμηση που θα μπορούσε να επιτευχθεί σε διάφορους τομείς και την καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, χρησιμοποιώντας επίσης όλα τα εργαλεία που έχω στη διάθεσή μου από την ίδια τη Δημόσια Διοίκηση. Για παράδειγμα, η στελέχωση μπορεί να γίνει μέσω της κινητικότητας. Η εξεύρεση οικονομικών πόρων θα μπορούσε να γίνει μέσω προγραμμάτων είτε της ΕΕ είτε άλλων, που δίνει το Κράτος.

 

Δημοσιογράφος: Εστιάζει και το πρόγραμμα της παράταξης σε αυτά. Πέρα, όμως, από αυτό, πού θεωρείτε ότι την επόμενη μέρα θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση;

Μαρίνα Μαγκουρίλου: Ο Μάριος Ψυχάλης και όλοι εμείς είμαστε σε άμεση επαφή με τους δημότες. Πρώτο μέλημα είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό θα συμβεί με το να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα. Η ασφάλεια επίσης είναι ένα ζητούμενο για τη μεγαλύτερη μερίδα των συμπολιτών μας. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το μεγαλύτερο βάρος από την επόμενη μέρα. Επίσης, θέματα εξοπλισμού των σχολείων. Εκεί που ο Δήμος πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη μέριμνα. Ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε όλα τα έργα της προηγούμενης δημοτικής Αρχής που έχουν μπει σε τροχιά πραγματοποίησης, είτε είναι μελέτες είτε είναι ακόμα πιο ώριμα. Δεν πρόκειται να σταματήσει τίποτα από αυτά. Αντίθετα, θέλουμε να τα βοηθήσουμε να υλοποιηθούν και να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο.

 

Δημοσιογράφος: Είναι σημαντικό ό,τι θετικό υπάρχει από μία δημοτική Αρχή να μείνει ως παρακαταθήκη.  

Μαρίνα Μαγκουρίλου: Φυσικά, η διοίκηση έχει μια συνέχεια. Είναι σίγουρο αυτό.

 

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα υπόλοιπα σημεία του προγράμματός σας που θεωρείτε πιο σημαντικά;

Μαρίνα Μαγκουρίλου: Θεωρώ ότι πρέπει να ελαφρύνουμε κάπως και να βελτιώσουμε τη ζωή των υπερήλικων συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν θέματα σε ό,τι αφορά στη βαδισιμότητα. Η Πεύκη, όπως και η Λυκόβρυση, είναι πολύ ωραία προάστια, όμως, υπάρχουν θέματα κυκλοφοριακά που δεν βοηθούν τους συμπολίτες μας. Πρέπει να δούμε τους περιπατητικούς άξονες.

 

Δημοσιογράφος: Πράγματι, τα ζητήματα προσβασιμότητας είναι από αυτά που απασχολούν όλους τους Δήμους.

Μαρίνα Μαγκουρίλου: Υπάρχει σχέδιο γι’ αυτό. Πρέπει να εξασφαλίσουμε πρόσβαση σε όλους τους συμπολίτες μας σε όλες τις προσφορές του Δήμου είτε σε πολιτιστικό, αθλητικό, εμπορικό ή όποιο επίπεδο.

 

Δημοσιογράφος: Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ανάγκη αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής στους Δήμους, ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους πολίτες. Η παράταξή σας έχει κάνει αναφορά και σε αυτό το κομμάτι. Τι μέτρα πιστεύετε ότι πρέπει να ληφθούν;

Μαρίνα Μαγκουρίλου: Με βάση τις εξοικονομήσεις που θα πετύχουμε σε ορισμένους τομείς, όπου αυτό είναι δυνατό, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε κάποια ανακούφιση σε όλους τους δημότες. Για παράδειγμα, στους γονείς για τον εξοπλισμό των σχολείων, τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου, είτε είναι νέοι γονείς, όπως έχουμε δεσμευτεί για το πρώτο παιδί να εξασφαλίσουμε μια συνεισφορά από το Δήμο σε όσους έχουν ανάγκη, είτε είναι υπερήλικες, που χρειάζονται δωρεάν πρόσβαση στις δομές του Δήμου ή δομές υγείας, για τις οποίες φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε στο έργο για την προσφορά διαγνωστικού κέντρου ή τη συνεργασία με υπάρχοντα, όπου θα μπορούν με δαπάνες του Δήμου, όσοι έχουν ανάγκη να κάνουν τις εξετάσεις που τους υποδεικνύει ο γιατρός τους.

 

Δημοσιογράφος: Είμαστε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Γιατί θεωρείτε ότι η παράταξή σας πρέπει να στηριχθεί; Τι διαφορετικό έχει να προσφέρει στο αύριο του Δήμου;

Μαρίνα Μαγκουρίλου: Δεν έχω δει άλλο υποψήφιο δήμαρχο, εκτός από τον Μάριο Ψυχάλη να ασχολείται και να είναι τόσο παρών και σε ό,τι αφορά τα θέματα των συμπολιτών, αλλά και τα δικά μας ως μέλη της παράταξης και ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Έχει αποδείξει ότι γνωρίζει όλα τα θέματα του Δήμου. Δεν υπάρχει κάτι να ρωτήσουμε και να μην το έχει επεξεργαστεί, να μην έχει απάντηση και να μην προτείνει λύσεις. Δεν είναι κάτι απλό. Δουλεύει χρόνια. Γνωρίζει κάθε γειτονιά. Έχει συζητήσει με συμπολίτες. Δεν κάνει καμία έκπτωση ή διάκριση σε όποιον ζητήσει είτε να κουβεντιάσει είτε να αναπτύξει τις θέσεις του ή να συζητήσει τα προβλήματά του. Σε έναν Δήμο, όπως ο ενιαίος Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, που είναι αρκετά μικρός και Δήμος… γειτονιάς, η παρουσία του Δημάρχου παντού είναι πολύ σημαντική. Έχουμε ανάγκη ο δήμαρχος μας να είναι ένας συμπολίτης που μπορούμε να βρούμε όποτε τον χρειαστούμε και ένας άνθρωπος που από τη θέση του θα μπορούσε να λύσει κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Αυτό ο Μάριος Ψυχάλης το έχει και έχει αποδείξει ότι το κάνει πράξη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σαν συνεργάτης επίσης, είναι συνεπής, υπεύθυνος, έχει έναν ήπιο χαρακτήρα που δεν δημιουργεί συγκρούσεις, αλλά εξομαλύνει τις αντιθέσεις. Όλα αυτά τα θεωρώ πολύ σημαντικά σε ένα διοικητικό έργο αυτού του μεγέθους.

Έπειτα, θα ήθελα να αναφερθώ και στα στελέχη, τα οποία ο ίδιος ο Μάριος Ψυχάλης έχει εντάξει στην παράταξη. Θεωρώ ότι το έχει κάνει με γνώμονα τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Οι περισσότεροι είναι με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, με εμπειρία επαγγελματική και αυτοδιοικητική, είναι άνθρωποι που έχουν ζήσει στο Δήμο χρόνια. Αυτό που, πραγματικά, μου κάνει εντύπωση και πιστεύω ότι θα το νιώσουν και οι συμπολίτες μας, αν μας επιλέξουν για την επόμενη δημοτική Αρχή, είναι η αίσθηση της κοινότητας. Είμαστε όλοι μαζί. Τα προβλήματά μας έχουν ευήκοα ώτα. Μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις και έχουμε όλη τη διάθεση να δουλέψουμε. Πιστεύω ότι την επόμενη μέρα μας περιμένει πολλή δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.