Μάριος Ψυχάλης - Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πεύκη, με καταγωγή από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας. 
Ως μαθητής, τα σχολικά μου χρόνια μοιράστηκαν μεταξύ του 2ου Δημοτικού, 2ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Πεύκης. 
Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και έχω στην κατοχή μου δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από το ΕΚΠΑ και το ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ): «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» και «Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική». 
Είμαι διδάκτωρ Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. 
 
Aπό τον Σεπτέμβριο του 2021 είμαι Λέκτορας Δημόσιων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Πάφου

Εργάζομαι από 18 ετών, από τη στιγμή δηλαδή που ξεκίνησα τις σπουδές μου. Στα δεκατρία χρόνια που μεσολάβησαν από τότε έχω εργαστεί σε τοπικό εστιατόριο της Πεύκης αλλά και στην Allianz, τη Marfin Leasing, το νοσοκομείο «Υγεία» και το Υπουργείο Εξωτερικών. Το 2017 υπήρξα πρώτος επιτυχών στον 25ο διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ενώ πριν ασκούσα το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού.

Το 2014 είχα ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο κατάφερα να αντιμετωπίσω με δύναμη και πίστη. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με την κολύμβηση. Το 2018 κατέκτησα την πρώτη θέση στην ειδική κατηγορία S8 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης, στο αγώνισμα των 50 μέτρων ελεύθερο.

Η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2008, όταν εκλέχθηκα στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Πεύκης. Από τότε μέχρι σήμερα έχω αδιάλειπτη παρουσία στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι του δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης. 
 
Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είμαι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 οι δημότες με εμπιστεύθηκαν ως Δήμαρχο του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, με το ποσοστό 54,38% για την περίοδο 2024 - 2028