Σοφία Γουναροπούλου-Μαστροδημήτρη: «Μόνιμος χώρος Τεχνών και Πολιτισμού στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης»

 


Σοφία Γουναροπούλου-Μαστροδημήτρη: «Μόνιμος χώρος Τεχνών και Πολιτισμού στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης»

 

 *Η Σοφία Γουναροπούλου-Μαστροδημήτρη είναι τακτικό μέλος ΔΣ ΚΟΙΠΑΠ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πεύκης με την παράταξη «δήμος Μπροστά+» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Μάριο Ψυχάλη.

 

 Ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης έχει ανάγκη ανάπτυξης στο χώρο των Τεχνών και του Πολιτισμού. Με μακρά ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα και με ένα υπέροχο Δημοτικό Θέατρο 453 θέσεων στην Πεύκη, το οποίο εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2002, έργο του πρώην Δημάρχου Πεύκης και νυν Προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής κ. Παύλου Καμάρα, έχει ανάγκη νέων δομών στον τομέα αυτό.

Οι ανάγκες του σήμερα επιβάλλουν στη νέα δημοτική Aρχή την απόκτηση ενός νέου μόνιμου χώρου Τέχνης και Πολιτισμού στο Δήμο. Η λειτουργία του χώρου αυτού, θα καλύπτει τη φιλοξενία εκθέσεων με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και άλλων τρόπων καλλιτεχνικής έκφρασης. Οι περιφερόμενες, άλλωστε, μέχρι σήμερα συλλογικές εκθέσεις δεν συνάδουν ούτε με το μέγεθος του Δήμου, ούτε με την καλλιτεχνική του παραγωγή, ούτε με τις ευαισθησίες των πολιτών.

Ο Δήμος μας μέχρι σήμερα δεν διαθέτει μόνιμη Δημοτική Πινακοθήκη, η ανάγκη, όμως, της φιλοξενίας έργων τόσο επώνυμων όσο και της παρουσίασης έργων των εντόπιων καλλιτεχνών, καθιστά επιβεβλημένο ένα άνοιγμα στο χώρο του Pολιτισμού και λύση στο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ένας μόνιμος χώρος Τέχνης με πρόσβαση για όλους τους δημότες θα μπορούσε να περιλαμβάνει, εκτός της δυνατότητας μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων – αφιερωμάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του, σύγχρονη αίθουσα Σεμιναρίων με εξοπλισμό που θα μπορεί να υποστηρίξει τη διεξαγωγή συνεδρίων, εκπαιδευτικών εργαστηρίων κ.α., καθώς και αίθουσα για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Χορωδίας.

Αυτή τη στιγμή, ο Δήμος μας διαθέτει κάποιες αίθουσες οι οποίες, όμως, έχουν πολλαπλές χρήσεις εξαιτίας των πολλών αναγκών και του μικρού αριθμού τους. Αντιθέτως, σε άλλους Δήμους βλέπουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης Τέχνης και Πολιτισμού με σύγχρονες εγκαταστάσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών τους.

Καθώς η τέχνη είναι ένδειξη Πολιτισμού, η ανάπτυξη και εξέλιξή της δεν πρέπει να σταματά. Παράδειγμα, η πρόταση για δημιουργία Μουσείου Πόλης, στο οποίο θα παρουσιάζεται μέσω των εκθεμάτων του η ιστορική πορεία του Δήμου μας, έχει ωριμάσει και αποτελεί μία πρόκληση για τη νέα δημοτική αρχή. Ακόμη, η ύπαρξη μίας Πειραματικής Δημοτικής Σκηνής για κινηματογραφικές προβολές, ρεσιτάλ, θεατρικά έργα και ομιλίες, με χώρους υποδοχής προσκεκλημένων, κοινού και καλλιτεχνών, θα μπορούσε να προσφέρει δυνατότητα καλλιτεχνικής δημιουργίας στους μαθητές των σχολείων μας, στα παιδιά με καλλιτεχνικές αναζητήσεις, στο φιλότεχνο κοινό και, κατ’ επέκταση, στο Δήμο μας.

Σίγουρα η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου δεν είναι μία απλή υπόθεση, αλλά, εάν υπάρχει πολιτική βούληση και πρόγραμμα, η απόκτηση ενός καλύτερου Δήμου είναι δυνατή, εφόσον δουλέψουμε όλοι μαζί.

Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στις ιδέες μας και ας ομορφύνουμε την πόλη μας μέσω της Τέχνης και του Πολιτισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.