Δημήτρης Τριανταφύλλου: «Άμεση ανάγκη ανάπτυξης κοινωνικής πολιτικής!»

 


Δημήτρης Τριανταφύλλου: «Άμεση ανάγκη ανάπτυξης κοινωνικής πολιτικής!»

*Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεύκης, με την παράταξης «δήμος Μπροστά+», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη

Η παγκόσμια οικονομική κρίση ήδη από την προηγούμενη δεκαετία οδήγησε στην δημιουργία ανισοτήτων, με ιδιαίτερη ένταση στην Ελληνική οικονομία, που επλήγη από τα Προγράμματα Οικονομικής Προσαρμογής. 

Τόσο η κεντρική κυβέρνηση, όπως επίσης και οι ΟΤΑ, αλλά και η γενική κυβέρνηση υιοθέτησε την μείωση των δημόσιων δαπανών και την αύξηση των φόρων με σκοπό να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα. Το αποτέλεσμα των «μνημονιακών» πολιτικών ήταν η μείωση της ευημερίας των πολιτών. Για αυτό το λόγο αναπτύχθηκαν κοινωνικές πολιτικές από τους Δήμους που επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αποεπένδυση.

Δυστυχώς, η πανδημική, η οικονομική και ενεργειακή κρίση επαναφέρουν την ανάγκη για ένα ισχυρό Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης με κοινωνικό πρόσημο. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, όμως, η επόμενη δημοτική Αρχή θα πρέπει να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα κοινωνικών δράσεων, όπως η έμπρακτη υποστήριξη των Σχολικών Γευμάτων, η αύξηση της υποστήριξης της Οικονομικής Υποστήριξης Απόρων, η επέκταση του προγράμματος για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η ενεργοποίηση  της Νομικής Υποστήριξης (π.χ. κόκκινα δάνεια), η ανάπτυξη δομών, όπως η Κοινωνική Ιματιοθήκη, η περαιτέρω ανάπτυξη δομών, όπως το «Κοινωνικό Φαρμακείο» και ο Δημοτικός λαχανόκηπος.  Κομβικής σημασίας είναι η ανάπτυξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Μονόδρομος προς αυτή την κατεύθυνση είναι η υποστήριξη με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπως επίσης και η αύξηση της χρηματοδότησης των υπηρεσιών που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες.

Προς τούτο, οι δημότες απαιτείται να επιλέξουν χρήσιμα πρόσωπα με ικανότητες, που θα λύσουν πρακτικά προβλήματα, ενώ έχουν γνώση από τη Δημόσια Διοίκηση. Για αυτό το λόγο συμμετέχω στο συνδυασμό «δήμος μπροστά+» με υποψήφιο Δήμαρχο το Μάριο Ψυχάλη, διότι όχι μόνο γνωρίζει τα προβλήματα, αλλά μπορεί να δώσει πρακτικές λύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.