Θωρακίζουμε την Υγεία με επενδύσεις στην πρόληψη και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

 


Θωρακίζουμε την Υγεία με επενδύσεις στην πρόληψη και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Η ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών και υλοποίησης επενδύσεων στον τομέα της πρόληψης και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναδείχθηκε μέσα από επιστημονικά δεδομένα, στην ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που διοργάνωσε η παράταξη «δήμος Μπροστά+», στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης», την Τετάρτη, 14 Ιουνίου.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι εξαίρετοι επιστήμονες, Αποστόλης Αποστολάτος, ιατρός – ορθοπεδικός και τον Δρ. Γιώργος Βαβέτσης, κλινικός εργοφυσιολόγος, οι οποίοι ανέπτυξαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την υγεία μας, μέσα από την καθημερινότητά μας. Συγκεκριμένα, αρχικά ο κ. Αποστολάτος, ο οποίος το 2014 ως και σήμερα εργάζεται στα Δημοτικά Ιατρεία Κηφισιάς και Λυκόβρυσης και έχει μακρά εμπειρία από την συμμετοχή του σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια, μίλησε για την οστεοαρθρίτιδα, την οστεοπόρωση και  άλλα ορθοπεδικά ζητήματα. Ακολούθως, ο κ. Βαβέτσης, ο οποίος είναι ειδικός σε προγράμματα Φυσικής Κατάστασης και ανάπτυξης Φυσικών Ικανοτήτων σε επαγγελματίες αθλητές και με μεγάλη εμπειρία στην επανένταξη των αθλητών στην ενεργό δράση, μετά από αποκατάσταση και αναλγησία ανέπτυξε μεθόδους και ασκήσεις εκγύμνασης για ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως η άσκηση για όσους έχουν ζαχαρώδη διαβήτη.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των πολιτών, που γέμισαν την αίθουσα, άκουσαν με προσοχή τα όσα παρουσίασαν οι δύο επιστήμονες και κατέθεσαν ερωτήσεις και απορίες αναφορικά με ζητήματα που τους ενδιαφέρον πάνω στο θέμα που αναπτύχθηκε.

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης ανέφερε:

«Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για όλους μας. Όσοι επιθυμούμε να ασκήσουμε διοίκηση, οφείλουμε να την έχουμε σε υψηλή προτεραιότητα. Ήταν μεγάλη μας τιμή η παρουσία των δύο εξαιρετικών επιστημόνων, οι οποίοι μας βοήθησαν να κατανοήσουμε σημαντικά ζητήματα για την υγεία μας, αλλά και μας ανέδειξαν πως η επένδυση σε πολιτικές στήριξης της Υγείας, είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ενεργή, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να σκέφτεται αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το καλό των πολιτών της. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους κ.κ. Αποστόλη Αποστολάτο και Γιώργο Βαβέτση για την άρτια παρουσίασή τους, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσής μας. Ευχαριστώ θερμά τους πολίτες που παραβρέθηκαν και μας υπενθύμισαν πόσο σημαντική είναι η γνώση για την πρόληψη των απλών καθημερινών αναγκών μας. Η Υγεία αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματός μας. Δέσμευσή μας είναι πως αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν εκ νέου και πως δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε άοκνα, ώστε να υλοποιήσουμε πολιτικές εκείνες που προστατεύουν τους δημότες μας και προλαμβάνουν καταστάσεις που αφορούν θέματα υγείας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.