Χαράλαμπος Καρανάσος: «Μέριμνα και για τα αδέσποτα της πόλης»

 


Χαράλαμπος Καρανάσος: «Μέριμνα και για τα αδέσποτα της πόλης»

*Ο Χαράλαμπος Καρανάσος είναι τακτικό μέλος ΔΣ ΠΕΑΠ

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την χώρα τις τελευταίες ημέρες, ανέδειξαν ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που αφορά την πόλη και τις γειτονιές μας. Αυτές τις ιδιαίτερα κρύες ημέρες του χρόνου, τα αδέσποτα της πόλης αναζητούν μια ζεστή γωνιά για να περάσουν και να προστατευθούν από την παγωνιά.

 Οφείλουμε να έχουμε τη σκέψη μας και σε αυτά. Μπορούμε να ανοίξουμε τις αυλές ή τις αποθήκες μας, να φτιάξουμε μικρά, αυτοσχέδια καταφύγια και να προσφέρουμε λίγη τροφή και φαγητό για τα αδέσποτα της πόλης μας. 

Μην ξεχνάμε, επίσης, πριν βάλουμε μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου, να χτυπήσουμε το καπό, ώστε να ειδοποιήσουμε σε περίπτωση που κάποιο ζώο αναζήτησε καταφύγιο από το κρύο. 

Πρέπει να ενισχυθούν οι δομές του Δήμου με εξειδικευμένο προσωπικό, που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ζώων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή τραυματισμούς. Και, βεβαίως, να προχωρήσει άμεσα η συζήτηση για τη δημιουργία του διαδημοτικού καταφυγίου, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων. 

Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα, ειδικά μέρες σαν αυτές που διανύουμε, είναι δείγμα του πολιτισμού μας. Μπορούμε με μικρές κινήσεις να δείξουμε πως δεν έχει χαθεί ούτε αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.