Μαρίνα Μαγκουρίλου: Παιδικός καρκίνος : Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

 


Μαρίνα Μαγκουρίλου: Παιδικός καρκίνος : Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

* Η Μαρίνα Μαγκουρίλου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Κάθε ημέρα, μια ελληνική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη στην Ελλάδα με το πρόβλημα του παιδικού καρκίνου. Σύμφωνα με τις στατιστικές, κάθε χρόνο 300 με 350 παιδιά στη χώρα μας παρουσιάζουν καρκίνο, με  κυριότερες μορφές τη λευχαιμία και τους όγκους στον εγκέφαλο. Τα καλά νέα είναι ότι σε μεγάλο ποσοστό οι περισσότερες μορφές παιδικού καρκίνου είναι ιάσιμες. Τα κακά νέα είναι ότι οι παιδικοί καρκίνοι δεν προειδοποιούν έγκαιρα.

Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, η θεσμοθετημένη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου, έρχεται να μας θυμίσει την άβολη αυτή αλήθεια και να μας ευαισθητοποιήσει σε ένα θέμα που πιθανά να απασχολήσει κάποτε και το δικό μας σπιτικό.

Παρόλο που οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς,  η Πολιτεία και η ιδιωτική πρωτοβουλία, εργάζονται ήδη για τη στελέχωση των ειδικών νοσοκομειακών τμημάτων με εξειδικευμένο προσωπικό,  για τον εξοπλισμό τους με τις πιο προηγμένες φαρμακευτικές θεραπείες και για αξιόπιστες εργαστηριακές αναλύσεις και έγκαιρες διαγνώσεις, η παρουσία της κοινωνίας θα πρέπει να είναι ενεργή και αδιάλειπτη, γιατί το έργο είναι τιτάνιο. Όλοι οφείλουμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια αυτή, με όποιον μικρό ή μεγάλο τρόπο μας είναι δυνατό.

Είτε στηρίζοντας τις οικογένειες που πάσχουν, είτε συμμετέχοντας σε συλλόγους και φορείς που τις υποστηρίζουν, είτε με δωρεές προς διεθνείς και εγχώριες ερευνητικές πρωτοβουλίες, είτε ως δότες αίματος και μυελού των οστών, η προσφορά μας είναι πολύτιμη και απαραίτητη.

Ο Δήμος μας θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και προς την κατεύθυνση αυτή και να δείξει έμπρακτα την υποστήριξή του σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως ο παιδικός καρκίνος. Δεν είναι στο χέρι μας να εξαλείψουμε την αρρώστια και το θάνατο, μπορούμε όμως να απαλύνουμε τον πόνο και  να δώσουμε κουράγιο και ελπίδα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους που υποφέρουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.