Χάρης Ζαρωτιάδης: «Καθαρά, προσβάσιμα και ασφαλή πεζοδρόμια για όλους»

 


Χάρης Ζαρωτιάδης: «Καθαρά, προσβάσιμα και ασφαλή πεζοδρόμια για όλους»

*Ο Χάρης Ζαρωτιάδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεύκης

Μία από τις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας, τόσο ως δημοτική παράταξη, αλλά πρωτίστως ως πολίτες που διεκδικούμε το καλύτερο για την πόλη που ζούμε, είναι η ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών.

Ιδιαίτερα δε οι πεζοί, θα πρέπει να φροντίσουμε να μετακινούνται σε καθαρά και ασφαλή πεζοδρόμια, χωρίς να νιώθουν οποιαδήποτε απειλή ή κίνδυνο για την μετακίνησή τους.

Αυτό, δυστυχώς, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν συμβαίνει. Η εικόνα των πεζοδρομίων δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη, που σέβεται τους δημότες της. Ενδεικτική είναι η εικόνα, όπως αυτή αποτυπώνεται σε δύο μόνο φωτογραφίες,  από τις οδούς Παπαναστασίου και Χρυσανθέμων στη Λυκόβρυση. Χορταριασμένα πεζοδρόμια, ξύλα, κλαδιά, ακόμα και έπιπλα, είναι παρατημένα για καιρό πάνω στα πεζοδρόμια, καθιστώντας αδύνατη την διέλευση των πεζών, οι οποίοι προφανώς αναγκάζονται να βγουν στο οδόστρωμα για να μετακινηθούν.

Είναι μια κατάσταση που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να ζουν και να μετακινούνται σε μια ασφαλή, προσβάσιμη και φιλική πόλη για όλους. Είναι μέγιστη προτεραιότητά μας η διασφάλιση των παραπάνω για όλους. Φροντίζουμε για την ασφάλεια των πεζών, των μαθητών μας, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Καθαρά, διευρυμένα και ελεύθερα πεζοδρόμια για όλους. Αλλάζουμε την πόλη μας, χαιρόμαστε τις γειτονιές μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.