Συγχαρητήρια στο ΚΟΙΠΑΠ για την παράσταση «Ω, Γη της Ιωνίας»

 


Συγχαρητήρια στο ΚΟΙΠΑΠ για την παράσταση «Ω, Γη της Ιωνίας»

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης αποτελεί προτεραιότητα στην διαρκή και αέναη προσπάθεια να μην χαθεί ο Πολιτισμός και οι ρίζες της πατρίδας μας. Αυτή ήταν η αφορμή για να βρεθούμε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, όπου παρουσιάστηκε από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ η παράσταση «Ω, Γη της Ιωνίας», στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και τα στελέχη της παράταξης Κωνσταντίνος Αργείτης, Γιάννης Καλαμπαλίκης, Μαρήλια Νικολαϊδου, Κώστας Ξανθόπουλος, Γιώργος Στιβαχτής και Μαρία Φαραστέλη, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το αφιέρωμα στις μνήμες του Μικρασιατικού Ελληνισμού, έναν αιώνα μετά την μεγαλύτερη τραγωδία της νεότερης Ιστορίας της πατρίδας μας.

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια εξαιρετική παράσταση βασισμένη σε προσωπικές μαρτυρίες, αλλά και σε κείμενα των εκ των κορυφαίων Ελλήνων λογοτεχνών, Ηλία Βενέζη και Διδώς Σωτηρίου. Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στο ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου για αυτή την πρωτοβουλία και την εξαιρετική παράσταση που παρουσίασαν. Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένως, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης αποτελεί προτεραιότητα. Είναι χρέος μας να μαθαίνουν οι επόμενες γενιές την ιστορία του τόπου μας. Στηρίζουμε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα  και θα είμαστε στο πλευρό όλων των συλλόγων και φορέων που κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.