Χαράλαμπος Καρανάσος: «Δέσμευσή μου να συμβάλλω τα μέγιστα για την δημιουργία πάρκου σκύλων»

 


Χαράλαμπος Καρανάσος: «Δέσμευση μου να συμβάλλω τα μέγιστα για την δημιουργία πάρκου σκύλων»

*Ο Χαράλαμπος Καρανάσος είναι τακτικό μέλος ΔΣ ΠΕΑΠ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεύκης

Η πόλη μας είναι ευλογημένη με αρκετούς πολίτες που, εκτός των άλλων, δείχνουν την αμέριστη ευαισθησία τους απέναντι στα ζώα και αυτό μας κάνει πολλαπλά χαρούμενους. Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που βλέπουμε καθημερινά να κυκλοφορούν στους δρόμους – έστω και με τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης βελτίωσης – με τον τετράποδο φίλο τους και συναντιούνται με γείτονες, φίλους και παιδιά.

Είναι μια εικόνα που μας χαροποιεί και θέλουμε να την ενθαρρύνουμε. Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν αγνή, άδολη και απεριόριστη αγάπη για όλους μας, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα. Κι εμείς οφείλουμε να κοιτάξουμε και τις δικές τους ανάγκες.

Εδώ και καιρό έχει καταγραφεί η ανάγκη για δημιουργία ενός πάρκου για τα σκυλιά της πόλης μας, προκειμένου να παίζουν και να εκτονώνονται με ασφάλεια. Είναι επιθυμία πολλών κατοίκων, που στις καθημερινές συναντήσεις μας στις γειτονιές, ζητούν να αναλάβουμε σχετική πρωτοβουλία.

Αποτελεί δέσμευσή μου να συμβάλλω τα μέγιστα ώστε να ικανοποιήσουμε αυτή την ανάγκη και να προχωρήσουμε στη δημιουργία περιφραγμένου πάρκου σκύλων, με βάση όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες προδιαγραφές, όπου θα μπορούν τα σκυλιά να εκτονώνονται θα κοινωνικοποιούνται και θα διασκεδάζουν, χωρίς να συντρέχει κίνδυνος ατυχήματος, όπως θα συνέβαινε σε ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο. Είναι δε γεγονός πως ήδη σε πολλούς Δήμους της χώρας, όπως και σε όμορους, έχουν προχωρήσει αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά ικανοποιητικά για τις τοπικές κοινωνίες.

Μέλημά μας είναι να μην μείνουμε και σε αυτό το κομμάτι πίσω. Έχουμε τονίσει πολλάκις πως ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα ζώα και ο σεβασμός που δείχνουμε στις ανάγκες τους, αποτελεί δείγμα του Πολιτισμού μας.

Μοιραζόμαστε την ζωή και την καθημερινότητα μας με τους τετράποδους φίλους. Είναι οι καλύτεροι φίλοι μας και οφείλουμε να τους παρέχουμε έναν δικό τους, ασφαλή χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.