Πέτρος Δημητρακόπουλος: Γιατί δεν υπάρχει «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης



Γιατί δεν υπάρχει «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Καθώς πρόσφατη ανακοίνωση δημοτικού συμβούλου, θυμίζει την ανακοίνωση του μυθικού προέδρου του Εδεσσαϊκού, υπογραμμίζουμε τα κάτωθι.



Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ είχε την δυνατότητα να συστήσει κενές οργανικές θέσεις για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, έτσι ώστε να συμμετάσχει στην 4Κ, αλλά δεν το έκανε. 
Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ και ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης είχαν την δυνατότητα να συμβληθούν με την ΕΤΑΑ έτσι ώστε να λειτουργήσει το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, όπως έκαναν άλλοι Δήμοι, αλλά δεν το έκαναν.
Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, σύμφωνα με την νομοθεσία μπορούσαν να απασχολήσουν προσωπικό στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, αλλά δεν το έκαναν.
Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ουδέποτε επωφελήθηκαν από τις συνεχείς παρατάσεις του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με τους νόμους 4430/ 2016 και 4483/2017. 
Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ ουδέποτε έλαβε γραπτώς πρωτοβουλίες επικοινωνίας με τα αρμόδια υπουργεία για να διασώσει και να ενεργοποιήσει το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ούτε ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις του ν. 4583/2018. 
Τέλος, από αυτοδιοικητικά στελέχη, με απόφαση των οποίων καταβλήθηκαν 3.000 € από το Δήμο σε ιδιωτική εταιρεία, για σύνταξη των Περιγραμμάτων Θέσης Εργασίας, που ήταν ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δηλαδή με απόφαση τους οι δημότες πλήρωσαν 3.000 € σε μια εταιρεία για να κάνει copy – paste, δεν θα περιμέναμε σε καμία περίπτωση να έχουν ουσιαστική γνώση κάποιου θέματος.

Πέτρος Δημητρακόπουλος
Μέλος της δημοτικής παράταξης "δήμος μπροστά+ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.