Φανή Γραμμένου: Άμεση λήψη μέτρων στήριξης της αγοράς

Άμεση λήψη μέτρων στήριξης της αγοράς

Την ερχόμενη Δευτέρα 25/05/2020 ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης στην Λυκόβρυση και την Πεύκη. Ένας κλάδος που έχει πονέσει πολύ από την κρίση. Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία στήριξης της αγοράς.  Είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως η μείωση των δημοτικών φόρων και τελών, αλλά και αύξηση των κοινόχρηστων χώρων προς διάθεση στα καταστήματα, σε μειωμένη τιμή. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Προτείνουμε άμεσα την δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα αναλάβει να εισηγηθεί μαζί με τις οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες μέτρα στήριξης της αγοράς. 

Οι επιχειρήσεις και ειδικά τα καταστήματα εστίασης πρέπει να λειτουργήσουν και να στηριχθούν, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Ενδεικτικά, για αυτό το λόγο προτείνουμε:

Μείωση ΤΑΠ, Δημοτικού φόρου και δημοτικών τελών κατά 70%, για όσο καιρό τα καταστήματα ήταν κλειστά και κατά 40% μέχρι το τέλος του έτους. 
Μείωση της τιμής ενοικίασης των κοινόχρηστων χώρων κατά 40% και παράλληλη αύξηση των διαθέσιμων τετραγωνικών. 
Δημιουργία μεικτής επιτροπής με καταστηματάρχες και αιρετούς που θα καταγράφονται οι προτάσεις τους και θα προωθούνται στα αρμόδια όργανα. 


Φανή Γραμμένου

Κοινοτική Σύμβουλος Πεύκης
δήμος μπροστά+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.