Γιώργος Κοκκινάς: Εισήγηση στο τοπικό συμβούλιο Λυκόβρυσης


Λυκόβρυση, Δευτέρα, 11/5/2020

Προς: Γραμματεία Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης

Κοιν: Τοπικά Μέσα Επικοινωνίας

Καθώς επίκειται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης, το οποίο ουδέποτε έχει συνεδριάσει για σοβαρά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Λυκόβρυσης,  σας παραθέτω τα παρακάτω θέματα που αφορούν την κοινότητά της Λυκόβρυσης και παρακαλώ να εγγραφούν προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη. 

Αναλυτικότερα εισηγούμαι για:

Θέμα: Μείωση δημοτικών φόρων και τελών

Εισήγηση: Ψήφισμα –  πρόταση για μείωση των δημοτικών φόρων  και τελών με σκοπό την οικονομική διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των κατοίκων  λόγω κορωνοϊού. Καθώς την Τετάρτη 13/5 προβλέπεται η  έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει το πλαίσιο της επιπλέον παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων από τον Δήμο με μειωμένη τιμή για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εισηγούμαι ψήφισμα – πρόταση για την άμεση μείωση των τελών και των φόρων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και οικονομικά πληττόμενους κατοίκους και την άμεση παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστων χώρων, με σκοπό την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και απαλλαγή από τα τέλη, τους φόρους και τα ενοίκια για όσα ακίνητα του Δήμου μισθώνουν επιχειρήσεις. 

Θέμα: Ιδιόχρηση του πολυχώρου του ΟΤ9

Εισήγηση: Ψήφισμα – πρόταση για ακύρωση του διαγωνισμού εκμίσθωσης του ΟΤ9 καθώς ο Δήμος οφείλει να εκμεταλλευτεί αποτελεσματικά την ίδια του την περιουσία. Είναι γνωστό πως η δημοτική αρχή έπεσε έξω διεξάγοντας διαγωνισμό για την παραχώρηση του ΟΤ9 σε ιδιώτη, καθώς το ύψος του ενοικίου είναι αδιανόητο. Αιτούμε την έγκριση του ψηφίσματος – πρότασης για την ιδιόχρηση του πολυχώρου του ΟΤ9 για πνευματικό, πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο. 

Θέμα: Αξιοποίηση και προστασία της Πύρνας και της παραρεμάτιας περιοχής 

Εισήγηση: Η περιοχή του ρέματος της Πύρνας χρειάζεται άμεση προστασία και καθαριότητα διότι επί σειρά ετών αποτελεί κίνδυνο δημόσιας υγείας. Η περιοχή αυτή πρέπει να εκμεταλλευτεί περιβαλλοντικά από τον Δήμο και να αναδειχθεί ως χώρος πρασίνου. Επιπλέον,  πρέπει να γίνουν όλες οι νομικές και διοικητικές ενέργειες  για την απόλυτη προστασία της παραρεμάτιας περιοχής της Πύρνας και διάνοιξη των αδιάνοικτων οδών επί της οδού Χαλκίδος, καθώς επίσης και η άμεση διακοπή οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας που επιβαρύνει το περιβάλλον. Έγκριση ψηφίσματος για την άμεση προστασία και καθαριότητα της περιοχής αυτής, καθώς επίσης και παρακολούθηση του συνόλου των ενεργειών για την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 

Θέμα: Ανακαίνιση Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης και της Κεντρικής Πλατείας Λυκόβρυσης 

Εισήγηση: Η δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ενέργειες για την ανακαίνιση του πνευματικού κέντρου της Λυκόβρυσης. Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την κοινότητα τόσο τους δημότες όσο και τους συλλόγους-σχολεία. Επίσης, οφείλει να εντάξει στον σχεδιασμό την ανάπλαση και αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας Λυκόβρυσης, αλλά και την άμεση ενημέρωση από την ΚΤΥΠ για την ολοκλήρωση του νηπιαγωγείου και δημοτικού στο Ηλιακό Χωριό.

Εισηγούμαι την κατάθεση ψηφίσματος – πρότασης για την ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης και την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Λυκόβρυσης. 

Θέμα: Αύξηση του Προϋπολογισμού του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης 

Αιτούμαι ψήφισμα για την αύξηση του προϋπολογισμού του κοινοτικού συμβουλίου της Λυκόβρυσης καθώς τα 2.000 ευρώ την εκτέλεση έργων στην κοινότητα Λυκόβρυσης είναι ένα πολύ μικρό ποσό.

Θέμα: Λήψη απόφασης για διενέργεια ελέγχου νομιμότητας στο σύνολο των περιπτέρου της δημοτικής ενότητας Λυκόβρυσης 

Καθώς η τήρηση της νομιμότητας και ο έλεγχος της δεν πρέπει να είναι φωτογραφικός, ή επιλεκτικός, προτείνουμε την λήψη απόφασης για την διενέργεια τακτικού ελέγχου νομιμότητας όλων των περιπτέρων που λειτουργούν στην δημοτική ενότητα Λυκόβρυσης καθώς επίσης και όσων επιχειρήσεων εμπίπτουν στις εποπτικές αρμοδιότητες του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.