Στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης συνεχίστηκε το πρόγραμμα Green City

 


Στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης συνεχίστηκε το πρόγραμμα Green City

 Η πολύ επιτυχημένη δράση του προγράμματος Green City στα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεχίστηκε την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024, αυτή τη φορά στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης.

 Η κινητή μονάδα ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε στο σχολείο και το ειδικευμένο προσωπικό μίλησε στους μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης, τον ορθό διαχωρισμό και διαλογή των απορριμμάτων, καθώς και τα προγράμματα και πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής για την εκπαίδευση του κοινού και την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και πρόθυμοι να συμβάλλουν και οι ίδιοι στην κοινή προσπάθεια, ενώ κατέθεσαν την εμπειρία τους από συμμετοχή τους ήδη σε αρκετές δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης.

 Παρούσα στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης ήταν και η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Κυκλικής Οικονομίας, Μαρίνα Μαγκουρίλου.

 Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε δυναμικά σε κάθε σχολείο της πόλης μας, τη συνεργασία με το πρόγραμμα Green City για την ενημέρωση των μαθητών αναφορικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι βλέπουμε τη νέα γενιά να έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία τέτοιων δράσεων και να νοιάζεται τόσο πολύ για το μέλλον του πλανήτη μας. Ευχαριστώ όλους θερμά για την προσπάθεια. Συνεχίζουμε τη δράση σε κάθε σχολείο της πόλης μας. Οι μαθητές μας δείχνουν έναν διαφορετικό, φωτεινό δρόμο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.