Εκπαίδευση στη χρήση του αλυσοπρίονου από τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες

 


Εκπαίδευση στη χρήση του αλυσοπρίονου από τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες 

Η συνεργασία με εθελοντικούς και επιστημονικούς φορείς με βασικό στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς! 

Την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024, στο δάσος Κάσδαγλη, σε συνεργασία με την Εθελοντική Δύναμη Δασοπυροπροστασίας, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση για τον σωστό και ασφαλή χειρισμό του αλυσοπρίονου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εξαίρετης συνεργασίας της ΕΔΥΔΑ με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. 

Ο εκπαιδευτής κ. Ιωάννης Χαρμπίλας παρουσίασε με αναλυτικό τρόπο τα μέρη του αλυσοπρίονου, τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και τον τρόπο χειρισμού του, ενώ η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με πρακτικό μέρος υπό την επίβλεψή του, που αφορούσε στην χρήση του εργαλείου, τον τρόπο απομάκρυνσης κορμών και κλαδιών και την χάραξη αντιπυρικών ζωνών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. 

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν συνολικά 25 εθελοντές δασοπυροσβέστες, ενώ παρόντες ήταν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Γιαννόπουλος και Καθημερινότητας και Συντήρησης Δημοτικών Υποδομών, Γιάννης Καλαμπαλίκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους εθελοντές για την προσφορά και την συμβολή τους στην προστασία του αστικού πρασίνου της πόλης μας. 

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε: 

«Η προστασία του περιβάλλοντος και των δασών μας, αλλά και η επιχειρησιακή ετοιμότητα για κάθε πιθανή κρίση μας παρουσιαστεί, είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας. Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια ιδιαίτερα σημαντική εκπαίδευση, που θα μας επιτρέψει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε έκτακτη περίπτωση. Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Ε.ΔΥ.ΔΑ., Πέτρο Παπαδόπουλο και όλα τα μέλη της για την πολύτιμη ανιδιοτελή προσφορά και συνεργασία τους. Είναι μια ομάδα άρτια εξοπλισμένη και με πλούσια εμπειρία, που μας κάνει να νιώθουμε ακόμα περισσότερο ασφαλείς για την προστασία των δασών μας. Σύντομα, μαζί με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, θα προχωρήσουμε και στον καθαρισμό του δάσους Αργύρη. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με κάθε φορέα και εθελοντική οργάνωση επιθυμεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος!»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.