Χαράλαμπος Καρανάσος: «Διασφάλιση της ποιότητας ζωής είναι η προστασία των δασών μας»

 


Χαράλαμπος Καρανάσος: «Διασφάλιση της ποιότητας ζωής είναι η προστασία των δασών μας»

*Ο Χαράλαμπος Καρανάσος είναι τακτικό μέλος ΔΣ ΠΕΑΠ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεύκης

Η προστασία του αστικού πρασίνου και των δασών της πόλης μας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για όλους μας. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στα οφέλη που προσφέρονται σε όλους μας, αλλά και το πόσο σημαντική είναι η εγρήγορση για την διαφύλαξη, αλλά και αύξηση όλων των χώρων πρασίνου στο μέτρο του δυνατού. Οι καταστροφικές πυρκαγιές που για ένα ακόμα καλοκαίρι έπληξαν τη χώρα μας, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως δεν χωρούν εφησυχασμοί σε καμία περίπτωση. Είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος και του πρασίνου.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει την ευλογία να περιλαμβάνει σημαντικές δασικές εκτάσεις, που αποτελούν ανάσα οξυγόνου, δροσιάς και αναψυχής για τους δημότες μας. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί μέγιστη ευθύνη η προστασία τους. Ο καθαρισμός των δασών, η ενίσχυση της υπηρεσίας πρασίνου, η χάραξη αντιπυρικών ζωνών, η προμήθεια επιπλέον υδροφόρων, η προστασία των δέντρων από την ξηρασία και τις ασθένειες, είναι μόνο μερικές από τις ελάχιστες, αλλά εξαιρετικά σημαντικές ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν.

Η ποιότητα ζωής των πολιτών και η αναβάθμισή της, όπως είναι αποστολή μας να πετύχουμε, περνά σίγουρα και μέσα από την προστασία των δασών μας και την ανάπτυξη νέων πυρήνων πρασίνου σε κάθε σημείο της πόλης όπου μας δίνεται η δυνατότητα.

Η παράταξή μας έχει παρουσιάσει τους άξονες του προγράμματός της για την προστασία του Περιβάλλοντος και του αστικού Πρασίνου. Πρόκειται για προτάσεις κοστολογημένες, μελετημένες και άμεσα εφαρμόσιμες με μοναδικό γνώμονα την ευθύνη απέναντι στον φυσικό μας πλούτο.

Για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την ομορφιά της φύσης στην πόλη μας όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Δεν είναι ένα στοίχημα. Είναι ηθικό χρέος μας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.