Μαρία Αθανασοπούλου: «Φροντίζουμε και προσφέρουμε προστασία στα αδέσποτα της πόλης μας»

 


Μαρία Αθανασοπούλου: «Φροντίζουμε και προσφέρουμε προστασία στα αδέσποτα της πόλης μας»

*Η Μαρία Αθανασοπούλου είναι υπεύθυνη για τη νέα γενιά και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης, με την παράταξη «δήμος Μπροστά+», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη

Το καλοκαίρι δεν είναι για όλους μόνο θάλασσα και ξεγνοιασιά. Οι υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα δε με την επικείμενη άφιξη του καύσωνα με την ονομασία «Κλέων», θέτουν σε κίνδυνο τις πιο ευάλωτες ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τα αδέσποτα της πόλης μας που, μέσα σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, αναζητούν ανάσες δροσιάς, προκειμένου να αποφύγουν την θερμοπληξία.

Είναι συχνό, μάλιστα, το φαινόμενο τους καλοκαιρινούς μήνες, τα ζώα να εγκαταλείπονται στην τύχη τους, αυξάνοντας τον ήδη αρκετά υψηλό πληθυσμό αδέσποτων, καθώς και, ταυτόχρονα, τους κινδύνους για την δική τους, αλλά και την δημόσια υγεία.

Οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου, δίνουν μια λύση για τους πολίτες που αναζητούν ένα δροσερό και σκιερό μέρος για να αποφύγουν την έκθεση στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Δεν συμβαίνει, ωστόσο, το ίδιο για τα αδέσποτα. Οφείλουμε να μεριμνήσουμε, ώστε να δημιουργηθούν σημεία, όπου τα ζώα θα μπορούν να αναζητήσουν λίγη σκιά και νεράκι για να δροσιστούν. Είναι ίσως το ελάχιστο, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό για να τα προστατέψουμε.

Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και, σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις προστασίας ζώων, να φροντίσουν τους τετράποδους φίλους μας. Για μια ακόμα φορά, είναι μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πόσο σημαντική είναι η χάραξη μιας πολιτικής, προώθησης της υιοθεσίας των αδέσποτων, ώστε να συμβάλλουμε δραστικά στην επίλυση του προβλήματος.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως οι τετράποδοι φίλοι μας, προσφέρουν απλόχερα και χωρίς αντάλλαγμα την αγάπη τους. Το να φροντίσουμε να τα προστατέψουμε και να τους προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες επιβίωσης, είναι η ελάχιστη δυνατή ανταπόδοση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.