Δήμος Μπροστά+: Οι θέσεις μας για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση

 


Δήμος Μπροστά+: Οι θέσεις μας για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «δήμος Μπροστά+» και ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, εδώ και χρόνια βρισκόμαστε στην καρδιά της κοινωνίας, περπατάμε μέτρο – μέτρο κάθε γωνιά της πόλης, ακούμε, παρατηρούμε και καταγράφουμε προβλήματα. Στόχος μας είναι να γνωρίσουμε σε βάθος κάθε πτυχή της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και μαζί να χαράξουμε μια ουσιαστική πολιτική που θα οδηγήσει σε λύσεις που θα την βελτιώνουν και θα κάνουν την πόλη μας ασφαλή, βιώσιμη και όμορφη για να ζήσουν.

Ένα από τα κύρια προβλήματα που σχεδόν σε κάθε γειτονιά έχουμε καταγράψει, είναι η ελλιπής μέριμνα για τους τομείς της καθαριότητας, καθώς και η απουσία βιώσιμων και αποτελεσματικών λύσεων, ώστε οι γειτονιές μας να αποκτήσουν την απαιτούμενη ποιότητα ζωής και το αισθητικό περιβάλλον που τους αξίζει.

Για το λόγο αυτό, παρουσιάζουμε στους δημότες μας τους κεντρικούς άξονες του προγράμματός μας για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση στο Δήμο Λυκόβευσης – Πεύκης. Όπως έχουμε δηλώσει – και θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να το κάνουμε – αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα της πόλης. Απέναντι σε αυτά, στεκόμαστε με λύσεις και προτάσεις. Καλούμε τους δημότες να τις αξιολογήσουν, αλλά και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για βελτίωσή τους.

Όλοι μαζί, με σχέδιο, όραμα και πλάνο, μετατρέπουμε την πόλη μας, σε αυτό που την ονειρευόμαστε.

Οι θέσεις μας για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση

1. Κανένας μη λειτουργικός κάδος αποκομιδής οικιακών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμών υλικών στον Δήμο.

2. Αγορά ικανού αριθμού μπλε και πράσινων κάδων προς άμεση αντικατάσταση των ήδη φθαρμένων υπαρχόντων.

3. Αγορά τριών μεγάλων αυτοκινήτων συλλογής ανακυκλώσιμών υλικών χωρητικότητας 7,5 tn ωφέλιμου φορτίου έκαστο.

4. Νέα προμήθεια αυτοκινήτων και οχημάτων καθαριότητας με έμφαση σε 2 μηχανικές ή αναρροφητικές σκούπες (σάρωθρα) για τον οδοκαθαρισμό του Δήμου, καθώς και σε 2 φορτηγά με αρπαγή για την αποτελεσματική. Εντός 3 ημερών το αργότερο αποκομιδή κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων.

5. Πλύσεις κάδων με το πλυντήριο του Δήμου μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

6. Επέκταση του συστήματος υπόγειων κάδων και σε άλλα σημεία του Δήμου μας και λειτουργία των ήδη εγκατεστημένων, που από πολλών μηνών είναι ανενεργοί με την αγορά του κατάλληλου απορριμματοφόρου αποκομιδής τους.

7. Άμεσες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας - τουλάχιστον 20 ακόμη εργαζομένων με όλα τα μέσα και τους τρόπους (μόνιμους, με 8μήνη σύμβαση, μέσω ΟΑΕΔ κ.α.) προκειμένου η Υπηρεσία να μπορεί να ανταποκρίνεται με σεβασμό και με ποιότητα και ποσότητα αποτελεσμάτων.

8. Άμεση λειτουργία του απορριμματοφόρου αποκομιδής οργανικών υλικών (καφέ απορριμματοφόρου) το οποίο έχει προμηθευτεί ο Δήμος μας εδώ και περίπου 3 χρόνια από την Περιφέρεια, με παράλληλη ανάπτυξη των καφέ κάδων σε όλο το εύρος του Δήμου μας.

9. Προληπτικές απεντομώσεις και απολυμάνσεις των φρεατίων αγωγών υδροσυλλογής κατά την διάρκεια των θερινών μηνών, ώστε να μην είναι οσμηροί και να μην εγκυμονούν κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

10. Εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων διαλογής στη πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών, με κίνητρα σε όσους κατοίκους συμμετέχουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.