Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, στηρίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων

 


Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, στηρίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων

Η 1η του Μάη κάθε χρόνου είναι μια μέρα ορόσημο, που φέρνει όλους, είτε ήδη βρίσκονται είτε διεκδικούν να αναλάβουν θέσεις διοίκησης, προ των ευθυνών απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό και την υποχρέωσή μας να υπερασπιζόμαστε, να προστατεύουμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Από το Σικάγο του μακρινού 1886 μέχρι τις μέρες μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η διεκδίκηση αξιοπρεπών και δίκαιων όρων εργασίας, αποτελούν στοίχημα και απαίτηση κάθε κοινωνίας. Στην Ελλάδα δε, των Μνημονίων και της σκληρής κοινωνικής, οικονομικής και αξιακής κρίσης των τελευταίων ετών, το μήνυμα παραμένει επίκαιρο και βασική μας υποχρέωση.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι κατακτήσεις με αγώνες και αίμα, έχουν βρεθεί σε πλήρη αμφισβήτηση, ενώ η ισορροπία μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής διαταράσσεται καθημερινά.

Οι πολίτες συνεχίσουν σήμερα, σχεδόν ενάμιση αιώνα από εκείνη την Πρωτομαγιά, να αγωνίζονται για αξιοπρέπεια, σεβασμό και ποιοτικότερες συνθήκες εργασίας.

Αυτή είναι η αποστολή όλων μας. Να υπερασπιστούμε το ωράριο εργασίας, την αξιοπρεπή αμοιβή, την ισοτιμία, τη δικαιοσύνη, τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, σε κάθε τομέα της καθημερινότητας.

Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, είμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, ακούμε και καταγράφουμε τα αιτήματά τους, συνεργαζόμαστε και φροντίζουμε για την διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους.

Στηρίζουμε με σθένος το εργατικό κίνημα και τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά με παρουσία στις εκδηλώσεις, συμμετοχή, αγώνα και διεκδίκηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.