Βασίλης Γρυλλής: «Άμεση ανάγκη η αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας»

 


Βασίλης Γρυλλής: «Άμεση ανάγκη η αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας»

*Ο Βασίλης Γρυλλής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεύκης

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, δεν είναι άλλη από αυτό της εξαιρετικά υποβαθμισμένης δημοτικής συγκοινωνίας. Είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο λίγους και εκλεκτούς, αλλά ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της πόλης, ιδιαίτερα τους μαθητές που μετακινούνται από και προς το σχολείο τους, καθώς επίσης ηλικιωμένους και εργαζόμενους.

Η δημοτική συγκοινωνία δεν είναι απλή παροχή ενός Δήμου προς τους δημότες του. Είναι κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση να υπάρχει και να λειτουργεί, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πολιτών. Τόσο στην Πεύκη, όσο και στη Λυκόβρυση που, λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, αντιμετωπίζει επιπλέον δυσκολία σύνδεσης με το αστικό κέντρο, οι δημότες αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα μετακίνησης.

Είναι άμεση η ανάγκη της αναβάθμισης της δημοτικής συγκοινωνίας με ενίσχυση των καθημερινών δρομολογίων, ιδιαίτερα τις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότερο οι μαθητές της πόλης μας. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο στόλος να ενισχυθεί και να υπάρχει σταθερή και συχνή συντήρηση, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο διακοπής των δρομολογίων λόγω μη επαρκούς αριθμού οχημάτων. Μην ξεχνάμε ότι μπορεί τα μέτρα για την πρόσφατη πανδημία να έχουν αρθεί, ωστόσο, η εμπειρία μας δίδαξε ότι συχνότερα δρομολόγια και περισσότερα οχήματα, ενισχύουν την προσπάθεια αποσυμφόρησης και, κατά συνέπεια, την αποτροπή διασποράς ιών και μικροβίων.

Ενισχυμένη δημοτική συγκοινωνία θα φέρει θετικές επιπτώσεις και στην ευρύτερη εικόνα της πόλης, αφού η σύνδεσή της με το αστικό κέντρο και, κυρίως τον ηλεκτρικό, θα βοηθήσει αρκετούς εργαζομένους να μετακινηθούν από και προς τις εργασίες τους, αποφορτίζοντας, παράλληλα, τους δρόμους από την έντονη κυκλοφορία, την περιβαλλοντική επιβάρυνση και την ανάγκη αύξησης των χώρων στάθμευσης.

Ζούμε στην πόλη μας και αγαπάμε κάθε κύτταρό της. Η αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας, θα προσφέρει πολλά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Και, ταυτόχρονα, θα κάνει τον Δήμο μας ασφαλή, προσβάσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον, στόχος που αποτελεί βασική προτεραιότητά μας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.