Σπυριδούλα Σίννη-Δασκαλοπούλου: «Επιτακτική ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο»

 


Σπυριδούλα Σίννη-Δασκαλοπούλου: «Επιτακτική ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο»

*Η Σπυριδούλα Σίννη-Δασκαλοπούλου είναι Μέλος επιτροπής κοινωνικού παντοπωλείου Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της παράταξής μας, αλλά και ο καθένας προσωπικά ως φιλοσοφία ζωής, έχουμε ως βασικές μας προτεραιότητές την κοινωνική προσφορά και την υποστήριξη των εργαζομένων, όχι μόνο του Δήμου, αλλά και όλων των συμπολιτών μας. Δεν θα πάψουμε ποτέ να σκεφτόμαστε με γνώμονα το καλό όλων και την παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών για όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη.

Αυτό ακριβώς ισχύει και για την ιδιαίτερα σημαντική δομή παροχής βασικών αγαθών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και διακρίσεων - Διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής του Ε.Π. "Αττική 2014-2020"», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και λειτουργεί από το Σεπτέμβρη του 2017 έως σήμερα.

Η υπηρεσία που προσφέρει το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ανεκτίμητη. Προσφέροντας, δηλαδή, βασικά αγαθά, καλύπτει πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης και υποστηρίζει ομάδες που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και κάθε είδους διάκριση, ενώ, ταυτόχρονα, διευκολύνεται η πρόσβασή τους σε άλλες υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα, ώστε να αποτελέσει ένα κομμάτι της γέφυρας κοινωνικής επανένταξης, που οφείλουμε να προσφέρουμε ως κοινωνία στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Παρ’ όλα αυτά, η δομή λειτουργεί μόνο με ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο βρίσκεται στον «αέρα». Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου του 2023 λήγουν οι συμβάσεις εργασίας των δυο υπαλλήλων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, δηλαδή της κοινωνικής λειτουργού και της διοικητικής υπαλλήλου.

Ευελπιστούμε πως η δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων τους, όπως συνέβη και στο παρελθόν, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση του κοινωνικού έργου της δομής. 

Είμαστε κοντά σε κάθε εργαζόμενο, μόνιμο ή συμβασιούχο και τασσόμαστε υπέρ κάθε νόμιμης διαδικασίας σε κάθε επίπεδο. Πάγια θέση μας είναι ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται κατά γράμμα, δίχως εξαιρέσεις και, φυσικά, χωρίς «φωτογραφικές» θέσεις για κάποιους… εκλεκτούς.

Με τον επίκαιρο εορτασμό της επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν τα θυμόμαστε μόνο μία μέρα κάθε χρόνο. Είναι ένας διαρκής, αδιάκοπος και χωρίς εκπτώσεις αγώνας, τον οποίο δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλοι μαζί. Η στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας δεν είναι πολιτική επιλογή. Είναι στάση ζωής, που την υπηρετούμε με σθένος και δεν θα πάψουμε ποτέ να την υπηρετούμε.

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.