Δίνουμε φωνή στους κατοίκους και τους επιστήμονες

 


Δίνουμε φωνή στους κατοίκους και τους επιστήμονες

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 31/05/2022, συστάθηκαν δύο διαπαραταξιακές επιτροπές, με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση σοβαρών τοπικών προβλημάτων, όπως η προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων από οχλούσες δραστηριότητες, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης η επικείμενη διάνοιξη της Λ. Κύμης.

Η δημοτική παράταξη «δήμος μπροστά+» παραχωρεί τα μέλη που δικαιούται στις διαπαραταξιακές επιτροπές, στην Κοινωνία των Πολιτών, με σκοπό την ενεργό συμμετοχή επιστημόνων και πολιτών στα συλλογικά όργανα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Πιο συγκεκριμένα, στην διαπαραταξιακή επιτροπή που αφορά το έργο της Λ. Κύμης, θα συμμετέχει ο Αντώνης Μπόλλας, κάτοικος Λυκόβρυσης, γεωπόνος μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς επίσης και ο Κώστας Πόγκας πολιτικός μηχανικός, που θα συμβάλλει με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται σε κατοίκους από την λειτουργία παραγωγικών μονάδων (βιομηχανίες, βιοτεχνίες και άλλων εγκαταστάσεων). 

Τονίζουμε ότι η σύσταση των διαπαραταξιακών επιτροπών αποτελεί χρήσιμο εργαλείο προώθησης της συμμετοχικής Δημοκρατίας. Τα πολύ σοβαρά προβλήματα των κατοίκων θα είχαν αναδειχθεί, εάν λειτουργούσαν οι θεσμοί, όπως ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης», καθώς επίσης και η Επιτροπή Διαβούλευσης

Καλούμε την δημοτική Αρχή να επιτρέψει σε κατοίκους και φορείς να συμμετέχουν στην διαμόρφωση των αποφάσεων που καθορίζουν την ποιότητα ζωής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.