Μήνυμα για την Ημέρα του Πατέρα

 


Μήνυμα για την Ημέρα του Πατέρα

*του Κυριάκου Κατσόγιαννου

Η Ημέρα του Πατέρα καθιερώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και στην Ελλάδα, μεταξύ πολλών άλλων χωρών, εορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, με στόχο να τιμήσει τους πατρικούς δεσμούς, το πιο σημαντικό στήριγμα που μπορεί να έχει κάποιος στην ζωή του, μαζί, βεβαίως, με αυτό της μητρικής αγάπης.

Η πατρική φιγούρα αποτελεί το παράδειγμα και τον οδηγό, στα βήματα του οποίου ο καθένας από εμάς θα βαδίσει και, με τη σειρά του, θα ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη γενιά του. Είναι η στιβαρή αγκαλιά που ως παιδιά τρέχουμε να χωθούμε στα δύσκολα, είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα αναζητήσουμε τη συμβουλή του και είναι η μορφή που θα καθορίσει την ωρίμανση και εξέλιξή μας ως άτομα.

Είναι χρέος μας να αναγνωρίζουμε και να τιμάμε την πολύπλευρη προσφορά των πατεράδων όλου του κόσμου, στην συναισθηματική και κοινωνική διαπαιδαγώγηση όλων μας. Και πάντα να τοποθετούμε τον πατέρα δίπλα στη μάνα, ως στήριγμα, συνοδοιπόρο και φάρο που φωτίζει τα βήματά μας.

Όσοι έχουν στερηθεί την παρουσία του πατέρα, να τους μνημονεύουν και να τους τιμούν καθημερινά και να μιλούν για εκείνους και για όσα πρόλαβαν να τους διδάξουν. Όσοι έχουν την ευλογία να τους έχουν μαζί τους, να τους αγκαλιάζουν, να τους συμβουλεύονται και να τους φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία. Και όσοι είναι οι ίδιοι πατεράδες, να φροντίσουν με το παράδειγμά τους να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους αξίες και ιδανικά που θα τα βοηθήσουν, μεγαλώνοντας με τη σειρά τους, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Σεβασμός, αγάπη, δικαιοσύνη, ευγένεια, στήριγμα και χαμόγελο.

Χρόνια πολλά σε όλους τους πατεράδες του κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.