Μήνυμα προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 


Μήνυμα προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

*Ελένη Μανδαμαδιώτου, μέλος της Α' βάθμιας σχολικής επιτροπής

Σήμερα είναι η μέρα που χιλιάδες μαθητές ξεκινούν την προσπάθειά τους για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μια προσπάθεια που, είμαι βέβαιος, περιλαμβάνει κόπο, αγωνία, άγχος και ανησυχία για το άγνωστο. Θα πρέπει, όμως, να περιλαμβάνει και θάρρος, χαμόγελο και αισιοδοξία.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια διαδικασία που όλοι όσοι την περάσαμε, έχει αφήσει καλές και κακές αναμνήσεις. Στο τέλος, όμως, της ημέρας, αυτό που μετράει, είναι η ικανοποίηση της προσωπικής προσπάθειας, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Αυτό είναι και το μήνυμα προς τους χιλιάδες υποψηφίους που από σήμερα και για τις επόμενες μέρες θα δώσουν τον πρώτο από τους πολλούς σημαντικούς αγώνες που θα κληθούν να δώσουν στη συνέχεια της ζωής τους. Δώστε την «μάχη» σας με σθένος και αισιοδοξία. Η επιτυχία, άλλωστε, στη ζωή δεν μετριάται με την βαθμολογία σε μια εξεταστική διαδικασία, αλλά με το ανάστημα της ψυχής. Αν δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό σε ό,τι κι αν καταπιάνεστε, ο ίδιος ο χρόνος θα έρθει και θα σας δικαιώσει.

Χαρείτε την διαδικασία και μην αισθανθείτε ούτε στιγμή ότι το μέλλον σας εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εξετάσεων. Αν η επιτυχία έρθει, είναι καλοδεχούμενη, αλλά να γνωρίζετε πως και αυτή θα χρειαστεί σκληρό αγώνα για να μη μείνει ημιτελής. Κι αν ο επιθυμητός στόχος δεν επιτευχθεί, δεν είναι για απογοήτευση. Η ζωή φέρνει συνεχώς δεύτερες ευκαιρίες και αυτές θα πρέπει να αξιοποιήσετε.

Προς τους γονείς, θα θέλαμε να ευχηθούμε υπομονή, δύναμη και στήριξη στην προσπάθεια των παιδιών. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πορεία τους μέχρι εδώ και ένα μπράβο που στάθηκαν στο πλευρό τους.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε πως θα είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά και θα κάνουμε ό,τι περνάει από τις δυνατότητές μας, ώστε να νιώσουν πως ο κόσμος ανοίγεται μπροστά τους και το μέλλον τους ανήκει.

Καλή τύχη και καλή δύναμη σε όλους! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.