Η Δημοκρατία… επιστρέφει

 


Η Δημοκρατία… επιστρέφει

*Χαράλαμπος Καρανάσος - Τακτικό μέλος στο Δ.Σ του ΠΕ.Α.Π

Έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μια συνεδρίαση που θα τολμούσαμε να πούμε πως έχει και… ιστορική σημασία, αφού ήταν η πρώτη, μετά από δύο χρόνια, όπου είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν δια ζώσης όσοι πολίτες το επιθυμούσαν. 

Και είμαστε διπλά χαρούμενοι, για το γεγονός ότι σε αυτήν την πρώτη συνεδρίαση, μετά τις πληγές που μας άφησε η πανδημία του κορωνοϊού, αρκετοί ήταν οι πολίτες που, παρά τις όποιες προσπάθειες της διοίκησης να τους εμποδίσει, συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία και κατέθεσαν τα παράπονά τους για την εικόνα εγκατάλειψης που αντικρίζουν καθημερινά στην πόλη.

Δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι και μόνο η παρουσία των πολιτών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, εκεί όπου για δυο χρόνια οι πόρτες ήταν κλειστές και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν ερήμην τους και εν κρυπτώ, φανερώνει πως η Δημοκρατία αρχίζει να επιστρέφει στον Δήμο.

Βεβαίως, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει και η παράταξη της διοίκησης να δείξει διάθεση να σεβαστεί και να υπηρετήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και να συμμετάσχει στην διαδικασία, όπως ακριβώς αξίζει στους πολίτες. Την ώρα που τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν υποχωρήσει και επιτρέπουν την δια ζώσης διεξαγωγή συνεδριάσεων, η εικόνα των άδειων εδράνων των μελών της διοίκησης δείχνει για μια ακόμα φορά το αληθινό πρόσωπο εκείνων που εδώ και 8 χρόνια λυμαίνονται τις τύχες της πόλης.

Η πρωτόγνωρη επίθεση που εξαπέλυσε ο δήμαρχος προς τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, αλλά και η απαξίωση με την οποία αντιμετώπισε τους δημότες που ήρθαν να τον κοιτάξουν στα μάτια και να απαιτήσουν να αλλάξει η τραγική εικόνα που επικρατεί στις γειτονιές, είναι μόνο ένα ακόμα δείγμα της νοοτροπίας που επικρατεί στον Δήμο.

Οι θλιβεροί δε ισχυρισμοί του δημάρχου περί απόπειρας φυσικής εξόντωσής του, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με… συμπάθεια προς έναν άνθρωπο που φανερά πλέον έχει πλήρη αδυναμία να ανταποκριθεί στο βάρος της ευθύνης που έχει αναλάβει. Αντιλαμβανόμαστε πως η διοίκηση ενός Δήμου φέρνει φυσική κόπωση και φθορά, ωστόσο, είναι άδικο αυτή να μετατρέπεται σε διάλυση και αποσύνθεση, που απλώνεται σε κάθε γειτονιά μιας πόλης που αξίζει πολλά περισσότερα.

Είναι φανερό πως ο ίδιος έχει δρομολογήσει πια την αποχώρησή του και έχει παραιτηθεί από καθετί αφορά το μέλλον της πόλης. Είμαστε βέβαιοι πως οι δημότες, όταν έρθει η ώρα, θα διευκολύνουν αυτόν και τα υπόλοιπα στελέχη της διοίκησης και θα τους… απαλλάξουν από το βάσανο.

Έως τότε, ελπίζουμε σε δυναμική επιστροφή των πολιτών στην διαδικασία των δημοτικών συμβουλίων. Η συμμετοχή και η ελευθερία έκφρασης αποτελούν ύψιστα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας. Είμαστε αποφασισμένοι να τα υπηρετήσουμε στο μέγιστο βαθμό.

Η Λυκόβρυση και η Πεύκη αξίζουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Μαζί με τους δημότες, θα τους το εξασφαλίσουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.