Την εκδήλωση του 1ου ΓΕΛ Πεύκης στο Δημοτικό Θέατρο προλόγισε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης

 


Την εκδήλωση του 1ου ΓΕΛ Πεύκης στο Δημοτικό Θέατρο προλόγισε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης

Την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που παρουσίασαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πεύκης στο Δημοτικό Θέατρο την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 παρακολούθησε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα EPAS «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και ο θέμα της ήταν «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στην πράξη-δράση για την κλιματική αλλαγή και την επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος».  

Οι μαθητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, αφήνοντας πολύ αισιόδοξα μηνύματα για το πώς οι ίδιοι βλέπουν την συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια για τη διάσωση του πλανήτη. 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Philip Bodare, εκπρόσωπος του προγράμματος ARSINOE, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Πρόγραμμα Horizon 2020), ο οποίος παρέθεσε ομιλία με θέμα «Κλιματικά ανθεκτικές περιοχές μέσω συστημικών λύσεων και καινοτομιών».  

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, συνεχάρη τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους, επεσήμανε πόσο μεγάλη βαρύτητα δίνει ο Δήμος στην προστασία του περιβάλλοντος, αναπτύσσοντας παράλληλα όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες του για την αύξηση της ανακύκλωσης και την προστασία των δασών μας, ενώ κάλεσε τους μαθητές να παραμείνουν ενεργοί και οι ίδιοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να δουν τον πλανήτη να ευημερεί και να μεταμορφώνεται όπως τον ονειρεύονται. Μάλιστα, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση του με την ομάδα εργασίας μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, είχε την ευκαιρία, με την ιδιότητα του ακαδημαϊκού, να τους δώσει και ορισμένες χρηστικές συμβουλές για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ερευνητική τους μεθοδολογία.  

Στο τέλος της εκδήλωσης, προβλήθηκε η ταινία «Στο Γραφείο των καθηγητών». Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρήστος Μπακάλης. 

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά:  

«Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια εξαιρετική εργασία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Πεύκης, που μας αποδεικνύει, πρώτον ότι οι νέοι μας σήμερα είναι γνώστες της κατάστασης που επικρατεί στον πλανήτη και της ανάγκης ανάληψης πρωτοβουλιών για τη διάσωσή του και, δεύτερον, ότι οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν ενεργά. Θερμά συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά, όσο και στο εκπαιδευτικό προσωπικό για την πολύ καλή δουλειά και την ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Είμαστε δίπλα τους σε ό,τι κι αν χρειαστούν. Τέτοιες πρωτοβουλίες μας κάνουν αισιόδοξους ότι το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται ήδη σε καλά χέρια!».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.