Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης συνεχίστηκε το πρόγραμμα Green City

 


Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης συνεχίστηκε το πρόγραμμα Green City

Στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης συνεχίστηκε το πρόγραμμα Green City στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024.

Η κινητή μονάδα ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε το σχολείο και οι ειδικοί του προγράμματος είχαν για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να ενημερώσουν τους μαθητές για τα οφέλη και τη σημασία της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά εξέφρασαν πολλές απορίες και ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για την ορθή διαλογή των απορριμμάτων, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά και με το σύνολο των δράσεων που εκπονεί ο Δήμος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Παρούσα ήταν και η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Μαρίνα Μαγκουρίλου.

Η δράση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με αντίστοιχες επισκέψεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά:

«Ένα ακόμα σχολείο του Δήμου μας συμμετείχε σε αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές, από πολύ μικρή ηλικία, να γνωρίσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης και να χτίσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση. Ως Δήμος, δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για αύξηση της ανακύκλωσης και δραστική μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων. Είναι πολύ αισιόδοξο ότι τα νέα παιδιά δείχνουν να αντιλαμβάνονται και φροντίζουν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Συνεχίζουμε με ακόμα περισσότερες δράσεις σε κάθε σχολείο της πόλης μας!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.