Δώδεκα ακόμα δέντρα φυτεύτηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου

 


Δώδεκα ακόμα δέντρα φυτεύτηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου

Το πρόγραμμα δενδροφύτευσης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης για αντικατάσταση κορμών που απομακρύνονται από πεζοδρόμια συνεχίστηκε με την φύτευση δώδεκα επιπλέον δέντρων στον χώρο της παιδικής χαράς που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Χίου στην Κάτω Πεύκη.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν δέκα (10) κυπαρίσσια και δύο (δάφνες), ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει η φύτευση επιπλέον δέντρων στον ίδιο χώρο, ο οποίος προς το παρόν είναι κλειστός λόγω επικινδυνότητας, αλλά, αναμένεται να προχωρήσει η ανάπλασή του, ώστε να αποδοθεί και πάλι στους δημότες.

Στο χώρο όπου διεξάγονται οι εργασίες των συνεργείων του Δήμου, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Γιαννόπουλου και των γεωπόνων του Δήμου βρέθηκε και ο δήμαρχος Λυκόβυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, ο οποίος επεσήμανε την σημασία της διαδικασίας για την προστασία και αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε δυναμικά να εργαζόμαστε καθημερινά για την δημιουργία θετικού περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Προστατεύουμε στο φυσικό περιβάλλον της πόλης μας, αποκαθιστούμε με σχέδιο και πρόγραμμα το πράσινο, όπου έχει αφαιρεθεί. Ελευθερώνουμε χώρους σε πεζοδρόμια για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και, ταυτόχρονα, επενδύουμε στην δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, όπως ακριβώς αξίζει στους δημότες μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.