Σε ρυθμούς… ρεμπέτικου χόρεψε το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης!

 


Σε ρυθμούς… ρεμπέτικου χόρεψε το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης!

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού χάρισε στο κοινό η Χορευτική ομάδα παραδοσιακού χορού του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 με την παράσταση «Τα παλιά τραγούδια ξαναζούν μέσα από τα καινούρια».

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, τα μέλη της ομάδας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Μαρίας Μπαφαλούκου, προσέφεραν ένα μοναδικό θεατρο-μουσικο-χορευτικό θέαμα που ξεσήκωσε το κοινό από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Μία παράσταση βγαλμένη από αληθινές, συγκινητικές, χαρούμενες και άλλες ιστορίες, όπως τις αφηγήθηκαν οι ίδιοι οι σπουδαίοι συνθέτες και ερμηνευτές σε μια συνάντησή τους από τον…  παράδεισο, ζωντανεύοντας όλα τα σπουδαία τραγούδια που για δεκαετίες συνοδεύουν όλες τις χαρές και λύπες του ελληνισμού.

Όλα αυτά, ντυμένα με τις εξαιρετικές φωνές των Ανδρέα Τσίντζηρα και η Αιμιλίας Αθανασίου, που παρότρυναν και ξεσήκωναν το κοινό να τραγουδήσει μαζί τους.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, όπως επίσης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Σωτηρίου, οι αντιδήμαρχοι Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Ιορδάνης Βογιατζόγλου και Καθημερινότητας &  Συντήρησης Δημοτικών Υποδομών Γιάννης Καλαμπαλίκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρήστος Μπακάλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γραφείου Διοικητικών Θεμάτων & Εξυπηρέτησης Πολίτη Χαράλαμπος Καρανάσος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Μαριδάκης και Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης συνεχάρη την κα Μπαφαλούκου και τον χορευτική ομάδα για την παράστασή τους, καθώς και για την επικείμενη συμμετοχή τους στο 11ο Φεστιβάλ Χορωδιών και παραδοσιακών χορών που διοργανώνει στις 15-16 Μαρτίου η ελληνική παροικία Κωνσταντινούπολης στο Θέατρο της Ζωγράφειου Σχολής. Όπως, μάλιστα, αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Σωτηρίου, ήδη έχει γίνει η σχετική προεργασία, ώστε αυτή η εμφάνιση της χορευτικής ομάδας, να προβληθεί σε ζωντανή απευθείας μετάδοση στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ώστε να μπορούν να την απολαύσουν όλοι οι δημότες. 

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Για άλλη μια φορά, η χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, παρουσίασε ένα εξαιρετικό θέαμα, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται. Ως δημοτική Αρχή στηρίζουμε όλες τις δομές του Πολιτισμού μας και είμαστε δίπλα τους σε όποια ανάγκη τους παρουσιαστεί. Ήταν μια υπέροχη παράσταση που μας ταξίδεψε και είμαι βέβαιος ότι την απόλαυσαν όλοι όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο Δημοτικό μας Θέατρο. Θερμά συγχαρητήρια στην χοροδιδάσκαλο Μαρία Μπαφαλούκου και σε όλα τα μέλη της ομάδας!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.