Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού

 



Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού

 

* Ελένη Μανδαμαδιώτου, τακτικό μέλος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής

 

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Μια ημέρα, που έρχεται να μας θυμίζει ότι οφείλουμε να υπενθυμίζουμε στα παιδιά μας τις αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της συνεργασίας και της ίσης αντιμετώπισης.

Μια ημέρα – ορόσημο που, ωστόσο, θα πρέπει να είναι το εφαλτήριο για δράση και ενημέρωση για κάθε μία από τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Σε μια εποχή που η αγριότητα στην κοινωνία περισσεύει, η Παιδεία, η ενημέρωση και η εκπαίδευση είναι αυτά που θα χτίσουν το «τείχος» προστασίας για τα παιδιά μας, απέναντι σε κάθε τι που απειλεί την αθωότητα και την ψυχική τους ηρεμία.

Ο εκφοβισμός είναι ένα σκληρό κοινωνικό φαινόμενο, που, όμως, δεν συναντάται μόνο στα σχολεία μας. Ο σχολικός εκφοβισμός, ο οικογενειακός εκφοβισμός, ο εργασιακός εκφοβισμός είναι βαθιά ριζωμένοι στην κοινωνία μας, σε βαθμό που ο εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Οφείλουμε να αναλάβουμε δράση και να παλέψουμε για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον εκφοβισμό, οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε σωστά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ώστε να προλαμβάνουν καταστάσεις ή να δρουν αποτελεσματικά, όπου το πρόβλημα κάνει την εμφάνισή του. 

Ως παράταξη στηρίζουμε κάθε δράση ενημέρωσης των μαθητών της πόλης μας απέναντι σε κάθε φαινόμενο εκφοβισμού και, βεβαίως, είμαστε ανοικτοί στην ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε τα σχολεία μας να γίνουν πρωτοπόροι στην προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου. Το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας. Και είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε γι’ αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.