Τιμή στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης

 


Τιμή στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης

Στους καθιερωμένους εορτασμούς για την Επέτειο της Ελληνικής επανάστασης 1821 παραβρέθηκε την Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022, αντιπροσωπεία της παράταξης «δήμος Μπροστά+», καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη των ηρώων που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, Μάριος Ψυχάλης, ενώ σε δήλωσή του μίλησε για τα διαχρονικά μηνύματα της Επετείου.

«Σήμερα, τιμάμε τους αγωνιστές εκείνους που με το θάρρος και την αυτοθυσία τους, σήκωσαν το λάβαρο της Επανάστασης και άνοιξαν το δρόμο για μια ελεύθερη Ελλάδα. Σε καιρούς δύσκολους, με έναν βαρύ ζυγό να τους σκιάζει, εκείνοι έβγαλαν μπροστά την επιθυμία για Ελευθερία, κατέθεσαν το «εγώ» κάτω από το «εμείς» και έγραψαν την πιο σπουδαία σελίδα στην Νεότερη Ιστορία της χώρας μας.

Αυτές τις αξίες καλούμαστε να υπηρετούμε σήμερα, σε διαφορετικές εποχές, αλλά με τις προκλήσεις να μας ακολουθούν. Η πίστη, η θέληση, η αποφασιστικότητα, ο αγώνας, η δικαίωση είναι βαθιά χαραγμένα στην ψυχή κάθε Έλληνα. Κι εμείς έχουμε ηθικό χρέος να ακολουθήσουμε τα βήματά τους. Για να κάνουμε περήφανους τους προγόνους μας. Αλλά και για να ανοίξουμε το δρόμο στα παιδιά μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.