Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ πνίγεται σε μια κουταλιά νερό



 

Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ πνίγεται σε μια κουταλιά νερό

Μαρία Τραγάδη, Σίμος Νικολιδάκης, μέλη του ΔΣ ΚΟΙΠΑΠ

Δημοτική αρχή και διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ αδυνατούν να συνεργαστούν, για τα αυτονόητα.  Με έγγραφο (08/03/2022) ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ζήτησε από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ την παραχώρηση για ορισμένες ημέρες της δομής του ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης, ώστε να λειτουργήσει μέσα στο ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης «Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας».

Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ απάντησε (14/03/2022) ότι προτίθεται να παραχωρήσει το ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης, μέχρι να λειτουργήσει ξανά ως ΚΑΠΗ. Όμως, σύμφωνα με την νομοθεσία (ΦΕΚ Β’ 1099 11/03/2022), πλέον τα ΚΑΠΗ λειτουργούν ξανά με αυστηρά μέτρα, ως εκ τούτου η εισήγηση της διοίκησης του ΚΟΙΠΑΠ είναι ανεδαφική.

Καλούμε την διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και την διοίκηση του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα την λειτουργία «Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας», σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας» θα πρέπει να λειτουργήσει στις δομές των δημοτικών πολυιατρείων, τα οποία θα πρέπει να λειτουργήσουν ξανά και στην Πεύκη.

Δεν επιτρέπεται να γίνεται η χρήση ευαίσθητων κοινωνικών θεμάτων, με σκοπό την προβολή και δημιουργία εντυπώσεων και «φιεστών». Στηρίζουμε την λειτουργία του «Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας», που θα πρέπει να ενσωματωθεί στις δομές των δημοτικών πολυιατρείων, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να δημιουργήσει δομή δημοτικών πολυιατρείων και στην Πεύκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.