Ιορδάνης Βογιατζόγλου: Πρόταση Δημιουργίας Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης

Η κρίση του κορωνοϊού ανέδειξε την σημασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς επίσης και την ανάγκη για πολλαπλασιασμό των δομών του ΕΣΥ, με παράλληλη αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού.




 Στην προκειμένη περίπτωση, στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, είναι εμφανής η ανάγκη για την δημιουργία μιας μονάδας του ΕΣΥ, η οποία θα μπορεί να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 
Κατά το παρελθόν είχε ωριμάσει αντίστοιχη πρόταση, όντας ενταγμένη στο ΕΣΠΑ, η δημιουργία κέντρου Υγείας αστικού τύπου, περίπου 1800 τμ, στην δημοτική Κοινότητα της Λυκόβρυσης, ενώ η πρόταση είχε παρουσιαστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Νίκο Πολύζο το 2011, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. 
Δυστυχώς, το έργο απεντάχθηκε, αλλά η ανάγκη παραμένει ίδια στην περιοχή μας. Για αυτό το λόγο, καλούμε άμεσα την δημοτική αρχή να ανοίξει τον διάλογο με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να δημιουργηθεί μια Τοπική Μονάδα Υγείας, όχι κατ΄ ανάγκη 1800 τμ, η οποία θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. 


Βογιατζογλου Ιορδάνης 
Δημοτικός Σύμβουλος - Αντιπρόεδρος ΔΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.