Πέτρος Δημητρακόπουλος: Τραγικό: Ελάχιστες οι δαπάνες για την αντιμετώπιση του COVID19



Η δημοτική αρχή καθημερινά επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια της. Πιο συγκεκριμένα, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, όσο διαρκούσε το lock-down, η δημοτική αρχή έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών 47.500€, έτσι ώστε να προβεί σε μέτρα προστασίας από τον COVID-19. 

Αντί όμως να προβεί σε ένα εκτεταμένο πλαίσιο δράσεων, δαπάνησε μόλις 7.867€, επιβεβαιώνοντας ότι έχει παραλύσει διοικητικά. Καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών παρακολουθεί την πορεία των δαπανών, είναι αυτονόητο ότι μείωσε την επιχορήγηση από 40.000€ τον Μάρτιο σε 7.500€ τον Απρίλιο, καθώς δεν υπάρχει απορρόφηση των χρημάτων από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, ενώ εάν συνεχιστεί η απορρόφηση τους με τους ίδιους ρυθμούς η έκτακτη επιχορήγηση προς τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης θα εκμηδενιστεί. 

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι είναι άμεση ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει μέτρα στήριξης της αγοράς, όπως πλήρη απαλλαγή των ενοικίων για τα καταστήματα που ανήκουν στον Δήμο, μείωση δημοτικών τελών και φόρων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και κατοίκους, αλλά και στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 

Είναι περιττό να υπογραμμίσουμε ότι άλλοι Δήμοι έχουν αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίχτυ ασφαλείας, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι μεγάλες και θα διαρκέσουν αρκετά. 

Καλούμε την δημοτική αρχή, να ανοίξει ένα διάλογο προτάσεων για την λήψη μέτρων στήριξης της κοινωνίας και προστασίας από τον COVID19. 


Πέτρος Δημητρακόπουλος
Μέλος δημοτικής παράταξης "δήμος μπροστά+"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.