Χαράλαμπος Καρανάσος: «Νεκροθάφτης» των κοινωνικών δομών η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ


Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ έχει αναλάβει τον ρόλο του «νεκροθάφτη» των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Αυτό τον ρόλο τον εκτελεί υποδειγματικά, με αποτέλεσμα  ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να στερείται από ένα οργανωμένο δίχτυ κοινωνικής στήριξης. 



Πιο συγκεκριμένα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΟΙΠΑΠ, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ απέφυγε να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα επαληθεύοντας τα σχέδια για πλήρη απαξίωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Φαίνεται ότι την διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ την απασχολεί μόνο η προσωπική προβολή και η διασφάλιση της εκλογικής πελατείας, χωρίς να ενδιαφέρεται για το μέλλον των κοινωνικών δομών.

Ως δημοτική παράταξη «δήμος μπροστά+» κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΟΙΠΑΠ, θέσαμε σοβαρά θέματα, αλλά η διοίκηση συνέχισε να κωφεύει. 

Αναφορικά με την επικείμενη αλλαγή του ΟΕΥ και την κατάργηση αρμοδιοτήτων του ΚΟΙΠΑΠ

Η Διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια για να διασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" από το ΚΟΙΠΑΠ, ούτε αξιοποιεί την δυνατότητα των έκτακτων προσλήψεων για την λειτουργία του προγράμματος εν μέσω κορωνοϊού. Αντίθετα, η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, φαίνεται να έχει δεχτεί πλήρως τον δραστικό περιορισμό των κοινωνικών δομών του ΚΟΙΠΑΠ, αποτελώντας την "νεκροθάφτη" του ΝΠΔΔ. 

Σχετικά με τα υψηλά τροφεία των παιδικών σταθμών

Με πολιτική εντολή της προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ, καταψηφίστηκε η συζήτηση της πρότασης μας, για την μείωση των τροφείων των παιδικών σταθμών για την περίοδο 2020 – 2021. Τονίζουμε ότι με αυτή την στάση της η πρόεδρος του ΝΠΔΔ, επιβεβαιώνει ότι στηρίζει την πολιτική της εισοδηματικής εξόντωσης των νέων γονιών, καθώς τα τροφεία των παιδικών σταθμών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι 2 και 3 φορές πιο υψηλά από γειτονικούς Δήμους. 

Για το τεστ του κορωνοϊού 

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ, επίρριψε το φιάσκο των τεστ σε μόνιμη υπάλληλο του Δήμου, μη σεβόμενη την απουσίας της, από την συνεδρίαση του ΔΣ. Δυστυχώς δεν γνωρίζει ότι την τελευταία ευθύνη, την έχει η πολιτική ηγεσία. Θυμίζουμε ότι κατά την διενέργεια τεστ ανίχνευσης του COVID19 από τον ΕΟΔΥ, για τους υπαλλήλους του Δήμου, έγινε παρέλαση από αυτοδιοικητικούς παράγοντες που στηρίζουν την δημοτική αρχή, για να ελεγχθούν, παραβιάζοντας κάθε πρωτόκολλο ελέγχου. 

Αναφορικά με τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές 

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ δεν έδωσε καμία απάντηση για τα μέτρα στήριξης του κοινωνικού φροντιστηρίου, το οποίο έχει καταρρεύσει, ενώ ούτε λόγος σχετικά με την απόλυτη κατάρρευση του κοινωνικού παντοπωλείου, για το οποίο έχει ευθύνες και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΙΠΑΠ. Σημειώνουμε ότι έχουμε λάβει πολλές αναφορές από πολίτες που ενώ είναι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου, εν τέλει δεν λαμβάνουν καμία βοήθεια. 

Σχετικά με την δίχρονη προσχολική αγωγή

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ, δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της δίχρονης προσχολική αγωγής, όπως συνέβη και πέρυσι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολλά νήπια να βρεθούν εκτός των κρατικών δομών, με αύξηση του οικονομικού βάρους των γονιών, ενώ ούτε λόγος δεν έγινε να την αποπεράτωση των νέων σχολικών εγκαταστάσεων και τον προγραμματισμό ανέγερσης νέας σχολικής υποδομής. 

Αντί των ανωτέρω σοβαρών θεμάτων, η κυρία πρόεδρος του ΝΠΔΔ, επέλεξε να φέρει στο ΔΣ του ΚΟΙΠΑΠ, άλλα θέματα, μην αναγνωρίζοντας την άμεση αναγκαιότητα επίλυσης των ανωτέρω πολύ σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν το ΚΟΙΠΑΠ.

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι θα βρισκόμαστε δίπλα σε όσες και όσους πλήττονται, ενώ δεν θα επιτρέψουμε σε καμία «Μαρία Αντουανέττα», να παίζει με τις ζωές των κατοίκων και των δημοτών της Λυκόβρυσης και της Πεύκης.

Καρανάσος Χαράλαμπος - Τακτικό μέλος Δ.Σ ΚΟΙ.Π.Α.Π - μέλος της δημοτικής παράταξης "Δήμος μπροστά+".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.