Νότα Σοκορέλη: «Τι έχει ανάγκη η Λυκόβρυση;»

Η Λυκόβρυση, είναι ένα πολύ όμορφο προάστιο, που διαθέτει πράσινο, με χαμηλό συντελεστή δόμησης, παράλληλα βρίσκεται πλησίον μεγάλων οδικών κόμβων, όπως η Εθνική Οδός, ενώ η έκταση της είναι ίση με την Πεύκη. Όμως ποιες είναι οι στρατηγικές ανάγκες της Λυκόβρυσης; Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε οι στρατηγικές ανάγκες της είναι η πολεοδομική ολοκλήρωση, η περιβαλλοντική αναβάθμιση και η εμπορική ανάπτυξη.





Μέσω της πολεοδομικής ολοκλήρωσης, δηλαδή της ρυμοτόμησης περιοχών που βρίσκονται εκτός σχεδίου, της αλλαγής του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου, της διάνοιξης δρόμων, της διαπλάτυνσης των κεντρικών οδών, της δημιουργίας του κέντρου πόλης Λυκόβρυσης, του χαρακτηρισμού και της απόκτησης νέων κοινόχρηστων χώρων και πλατειών και άλλων πολεοδομικών ενεργειών θα αναβαθμιστεί η περιουσία των κατοίκων της Λυκόβρυσης, ενώ η πόλη θα γίνει ακόμα πιο λειτουργική για όσους ζουν και εργάζονται.

Με την περιβαλλοντική αναβάθμιση, δηλαδή την προστασία των δασών, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους, όπως το ρέμα της Πύρνας, την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και των ΑΠΕ, οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης θα μπορούν να ζουν σε έναν Δήμο που σέβεται το περιβάλλον και επενδύει σε αυτό.

Τέλος, μέσω της εμπορικής ανάπτυξης, όπως οι επενδύσεις σε υποδομές, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ η αναζωογόνηση της τοπικής αγοράς θα δώσει  τέτοια ώθηση, ώστε να μην ερημώσει ποτέ η Λυκόβρυση.

Αυτοί οι τρεις άξονες εξειδικεύονται σε μέτρα και δράσεις, ενώ παράλληλα μπορεί να παρακολουθείται η επίτευξη τους με συγκεκριμένους στόχους. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οφείλουν να βρίσκονται μέσα στην κοινωνία, να αναδεικνύουν τα προβλήματα, να παρουσιάζουν προτάσεις και να στηρίζουν τις ορθές αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Θέματα όπως το ημιτελές κλειστό, το οικόπεδο της ΑΓΕΤ και η επένδυση του Mall, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται  με σοβαρότητα, ενώ η επιτυχής έκβαση τους θα καθορίσει πολλά για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.