Παρέμβαση της Μαρίας Δούκα για τις γειτονιές της Κάτω Πεύκης

Φίλες και Φίλοι όταν κατοικείς σε μία ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ εδώ και χρόνια...
Όταν ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣ και ΟΧΙ μόνο την Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με την γειτονιά σου και παρά τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΗ, τις ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, τις όποιες ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...
Βλέπεις ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...


Ακούς ότι κάποιοι λένε, πως κάνεις κακοπροαίρετες αντιπολιτευτικές παραβάσεις και πως ό,τι αναφέρεις στην επιστολή σου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι είσαι "κακοπροαίρετος" άνθρωπος κ.λπ.

Όλα αυτά μέχρι τις 24/12/2019, όπου έρχεται ο Αντιδήμαρχος Πεύκης κ. Παναγιώτης Ιωάννου στην γειτονιά της Κάτω Πεύκης, κάτω από τη Βύρωνος, και τουλάχιστον νιώθεις την ικανοποίηση, πως μετά από αυτή την επίσκεψη, σίγουρα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ξανά, ότι η εν λόγω επιστολή ήταν κακοπροαίρετη.

Όταν περίπου 6 μήνες μετά βλέπεις ότι ΔΕΝ υπάρχει διάθεση να αλλάξει κάτι και σε αυτή τη γειτονία...
Ενώ βλέπεις ότι, σε άλλους Δήμους γίνονται έργα από ανθρώπους χρήσιμους που αγαπούν τη πόλη τους και είναι πραγματικά "η πόλη της ζωής τους", δεν θα είναι υπερβολή να σκεφτείς ότι είναι σαν να βλέπεις εικόνες βγαλμένες από παραμύθι.

Πραγματικά σπουδαία έργα, αθλητικοί χώροι, υπερσύγχρονοι πολυχώροι, παιδικές χαρές γεμάτες χρώμα, έργα ζωής που ολοκληρώθηκαν, για να αλλάξουν τη ζωή των κατοίκων των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού Αργυρούπολης. Αλλά στον δικό μας δήμο ονομάζουμε "ανάπλαση" τις αναγκαίες  επιδιορθώσεις των δομών.
Χώροι για μικρούς και μεγάλους που δημιουργήθηκαν με αγάπη για τους Δημότες και τους Κατοίκους τους, χώροι προσβάσιμοι από όλους και όλες.

Βλέποντας λοιπόν, έργα που γίνονται σε άλλους δήμους και βλέποντας και την γειτονιά σου και όχι μόνο, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα που δυστυχώς όσο και να προσπαθήσεις, απάντηση δεν θα πάρεις.
Τι απάντηση να δώσει κάποιος για το πώς και πότε μπορούν να γίνουν ουσιαστικά έργα χωρίς διαχωρισμούς γειτονιών, δημοτών και κατοίκων σε ένα Δήμο???

Η απάντηση είναι απλή πιστεύω. Γίνονται όταν οι επιλογές των Δημοτών είναι σωστές και τα άτομα που εκλέγονται έχουν διάθεση να δουλέψουν για το σύνολο και όχι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ. Ασχολούνται με τα κοινά γιατί διαθέτουν όραμα. Μιας και ΔΕΝ αρκεί να έχεις μόνο στόχους, επιβάλλεται πάνω από όλα να έχεις ΟΡΑΜΑ όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με τα κοινά και ζητάς από τον πολίτη να σε τιμήσει με τη ψήφο του. Σίγουρα ακόμη και ο πιο άξιος, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να λάβει το 100% της αποδοχής των ψηφοφόρων. Αυτό όμως ΔΕΝ πρέπει να επηρεάζει την άσκηση των καθηκόντων του. ΔΕΝ είναι δυνατόν να τιμωρούνται άτομα ή γειτονιές που πιθανόν να γνωρίζει ότι ΔΕΝ τον στήριξαν. Είναι  ΑΝΗΘΙΚΟ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Αν θέλουμε οι δημότες κάποιων Δήμων να ζούμε σε περιοχές που τα έργα θα γίνονται ισομερώς, τότε πρέπει να μάθουμε να κάνουμε σωστές επιλογές προσώπων και να ΜΗΝ ψηφίζουμε όσες και όσους στριμώχνονται στα ψηφοδέλτια, διεκδικώντας την ψήφο μας και αποκρύπτοντας την ιδιοτέλεια και ευτέλειά τους πίσω από το ψεύτικο ενδιαφέρον ή το ψεύτικο χαμόγελο τους. Γιατί ακούμε συνεχώς την φράση "για το κοινό καλό", που στη πράξη έχει γίνει καραμέλα πλέον, και βλέπουμε ότι δεν είναι για το κοινό καλό αλλά για το καλό των λίγων.
Ας μάθουμε να εμπιστευόμαστε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει να προσφέρουν. Ανθρώπους με πείρα, μα και νέους άφθαρτους, καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, με κοινωνική συνείδηση και όραμα που διεκδικούν με σοβαρότητα, μα και με περίσσια σεμνότητα την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι νέο και όμορφο.

Ας μάθουμε να δίνουμε ευκαιρίες. Αν δεν λειτουργήσουμε κάποια στιγμή με αυτόν τον τρόπο, αν η φωνή όσων αξίζουν ΔΕΝ φτάσει σε εμάς, μιας και ίσως οι άνθρωποι με όραμα να ΜΗΝ είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τις αξίες τους για να έχουν κάποιο παρασκηνιακό μηχανισμό για την προώθησή τους και εμείς συνεχίσουμε να κάνουμε λάθος επιλογές, τότε πρέπει να αποδεχτούμε ότι ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ θα αλλάξει τίποτα.
Από την στιγμή που ΔΕΝ μπορούμε να αναδείξουμε τους πραγματικά ΑΞΙΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.