Κοκκινάς Γεώργιος, Κοινοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης: Ούτε ένα ευρώ στα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων


Ούτε ένα ευρώ στα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων

Η δημοτική αρχή επιχειρεί να «εξουδετερώσει» έναν βασικό πυλώνα της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων. Τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων ανασυστάθηκαν με το νόμο 3852/2010, με την ονομασία «Τοπικά Συμβούλια», ενώ κατά τις τελευταίες εκλογές οι δημοτικές παρατάξεις που συμμετείχαν είχαν άμεση δημοκρατική νομιμοποίηση, καθώς εκλέχθηκαν σε διαφορετικά ψηφοδέλτια από αυτά των δημοτικών συνδυασμών. Δεν έχει γίνει κατανοητό από τους ασκούντες την διοίκηση, ότι αυτός ο θεσμός δεν είναι η ουρά καμία δημοτικής παράταξης, ή δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα της διοίκησης της επιχειρεί να απαξιώσει πλήρως τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων, της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. 

Είναι σκανδαλωδώς απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν διαθέτουν προϋπολογισμό, δεν διαθέτουν γραφεία, δεν διαθέτουν ουσιαστικές αρμοδιότητες, δεν διαθέτουν προσωπικό πλήρους απασχόλησης. 

Η επιχείρηση απαξίωσης έχει γίνει πλήρως κατανοητή από το σύνολο των συνδυασμών που συμμετέχουν στον εν λόγω θεσμό, ενώ το αίτημα της ουσιαστικής χρηματοδότησης είναι κοινό από όλους τους συνδυασμούς. 

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει πλήρως την στρατηγική της απέναντι στα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων και να εγγράψει άμεσα στον προϋπολογισμό κωδικό για την ουσιαστική χρηματοδότηση και λειτουργία των Τοπικών Κοινοτήτων.

Κοκκινάς Γεώργιος, Κοινοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.