Χαράλαμπος Καρανάσος: Γκρίζες Ζώνες στο ΚΟΙΠΑΠ



Γκρίζες Ζώνες στο ΚΟΙΠΑΠ

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ, πραγματοποίησε δύο εορταστικές εκδηλώσεις κατά το μήνα Δεκέμβριο σε κατάστημα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ με την 75/2019 απόφαση του ΔΣ, ενέκρινε δαπάνη ύψους 2.405 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για τις δύο εκδηλώσεις, υπολογίζοντας τη συμμετοχή 230 μελών του ΚΟΙΠΑΠ στις εν λόγω εκδηλώσεις. Πριν από την είσοδο των μελών του ΚΟΙΠΑΠ στο κατάστημα, τα μέλη του ΚΟΙΠΑΠ κατέβαλαν αντίτιμο 10 €, ως τη συμμετοχή τους για την παρουσία τους στις εν λόγω εκδηλώσεις. 

Εκ των ανωτέρω γίνεται κατανοητό, ότι το συνολικό κόστος των δύο εκδηλώσεων ήταν τουλάχιστον 4.705 €, καθώς η συμμετοχή του ΚΟΙΠΑΠ ήταν 2.405 € και η συμμετοχή των τουλάχιστον 230 μελών του ΚΟΙΠΑΠ ,  προσέφερε έσοδα ύψους 2.300 €, στις εν λόγω εκδηλώσεις, έχοντας ως δεδομένο ότι τα 230 άτομα πλήρωσαν 10 €. 
Επειδή κρίνεται σαφές και αυτονόητο, ότι το ΚΟΙΠΑΠ δεν απεκόμισε οικονομικό όφελος από την εν λόγω εκδήλωση, καθώς η διενέργεια αυτών των δύο εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε για την γιορτή των μελών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα.

  • Ποιο είναι το συνολικό κόστος των δύο εκδηλώσεων;
  • Ποιο είναι το ύψος του παραστατικού – τιμολογίου που έλαβε το ΚΟΙΠΑΠ;
  • Ποιος εισέπραξε τα 10 €, ανά μέλος του ΚΟΙΠΑΠ και τι παραστατικό εξέδωσε;

Κατά την εκτίμηση μας, σύμφωνα με τα ανωτέρω περιστατικά το πραγματικό κόστος των δύο εκδηλώσεων ήταν τουλάχιστον 4.705 €. Το ύψος του παραστατικού που  πρέπει να κοπεί προς το ΚΟΙΠΑΠ είναι 4.705 €, καθώς το ΚΟΙΠΑΠ ανέλαβε το σύνολο της οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης. Τέλος κατά την εκτίμηση μας η απόφαση 75/2019 δεν έπρεπε να ανέλθει στο ύψος των 2.405 €, αλλά στο ύψος των 4.705 ευρώ, τουλάχιστον, ενώ θα πρέπει να έχουν εκδοθεί 230 παραστατικά είσπραξης από το ΚΟΙΠΑΠ προς τα μέλη του, ώστε να πραγματοποιηθεί η εγγραφή των εσόδων στο ΚΟΙΠΑΠ. 
Καθώς η διοίκηση αρνήθηκε πλήρως την παροχή των ανωτέρω στοιχείων προφορικά, κατέθεσα γραπτώς τα ανωτέρω ερωτήματα με το υπ. αριθμ: 177/ 24.01.2020 αίτημα μου.  
Τέλος μια ακόμα bonus ερώτηση: Ισχύει ότι η παράταξη της δημοτικής αρχής πραγματοποιεί εκδήλωση στο ίδιο κατάστημα την Κυριακή 26/01;

Χαράλαμπος Καρανάσος, μέλος της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυσης - Πεύκης "Δήμος μπροστά +" - Τακτικό μέλος Δ.Σ ΚΟΙ.Π.Α.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.