Πέτρος Δημητρακόπουλος: Η δημοτική αρχή οδεύει το Δήμο στη χρεοκοπία

Καμία εμπιστοσύνη στην εισπραξιμότητα των εσόδων του δήμου από το οικονομικό παρατηρητήριο των ΟΤΑ. 

Σκανδαλωδώς απαράδεκτη η οικονομική διαχείριση της δημοτικής αρχής, η οποία έχει φέρει σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. 

Περισσότερο από το 50% των εσόδων του προϋπολογισμού του δήμου αποτελούν οι φόροι και τα τέλη, δηλαδή περίπου 5,5 εκ. ευρώ, ενώ σχεδόν μηδενικές είναι οι δαπάνες για επενδύσεις, όπως επίσης τα έσοδα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η απόρριψη του προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ ΠΕΑΠ από την εποπτεύουσα αρχή, καθώς υπήρξε πλήρης αμφισβήτηση της είσπραξης εσόδων από το κολυμβητήριο της Λυκόβρυσης ύψους 95.000 €. Ως αποτέλεσμα της απόρριψης του προϋπολογισμού, το οικονομικό παρατηρητήριο των ΟΤΑ επέβαλε τη μείωση των δαπανών του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ κατά 95.000 €, όπως και των εσόδων, επιβεβαιώνοντας την αναξιοπιστία του οικονομικού προγραμματισμού της Διοίκησης. Η Διοίκηση του ΠΕΑΠ αντί να αναζητήσει έσοδα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα, απλώς μείωσε τα έσοδα κατά 95.000 €, στερώντας έσοδα από το εν λόγω νομικό πρόσωπο.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει να εισπράττει υπέρογκα ποσά από τους δημότες και τους κατοίκους που πληρώνουν 2 και 3 φορές για την ίδια υπηρεσία και να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία της χρηματοδότησης των ΟΤΑ α΄ βαθμού. 

Πέτρος Δημητρακόπουλος,
Μέλος δημοτικής παράταξης Λυκόβρυσης-Πεύκης "δήμος μπροστά+"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.