Παρόντες στην παρουσίαση του νέου Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

 


Παρόντες στην παρουσίαση του νέου Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

 Στην παρουσίαση του νέου, υπερσύγχρονου Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιορδάνης Βογιατζόγλου και Γιώργος Στιβαχτής.

Άπαντες οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από το νέο κέντρο που στόχο έχει να συμβάλλει στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και κρίσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Αττικης δημιουργεί ένα αντίστοιχο κέντρο πολιτικής προστασίας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το υπουργείο στην πρόληψη, αλλά και στην έγκαιρη αντιμετώπιση των Καταστροφων.

Το καλωσόρισμα έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ενώ παρόντες ήταν επίσης σημαντικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ευάγγελος Τουρνάς, ο πρώην Υπουργός Υγείας, ΘάνοςΠλεύρης, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, ο Δήμαρχος  Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και πλήθος αυτοδιοικητικών από την Περιφέρεια και του Δήμους της Αττικής.

Η έγκαιρη πρόληψη και προστασία από τις καταστροφές, η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να είναι ένας Δήμος λειτουργικός και ασφαλής. Ως νέα δημοτική Αρχή, θα συνεργαστούμε στενώ με την Περιφέρεια Αττικής για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευχόμαστε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και καλή επιτυχία στη λειτουργία του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.