Δημήτρης Τριανταφύλλου: «Ο Εθελοντισμός αποτελεί ορόσημο κοινωνικής ευημερίας»

 


Δημήτρης Τριανταφύλλου: «Ο Εθελοντισμός αποτελεί ορόσημο κοινωνικής ευημερίας»

*Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεύκης

Σε εποχές, όπως η σημερινή, είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει ο οποιοσδήποτε οργανισμός να επιβιώσει χωρίς στήριξη και ανιδιοτελή προσφορά από τα μέλη της κοινωνίας. Ο εθελοντισμός ήταν και είναι πάντα ορόσημο ευημερίας και κοινωνικής ανάπτυξης.

Εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα. Ο Εθελοντισμός ωφελεί την κοινωνία και, κατ’ επέκταση, τον ίδιο εθελοντή. Δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά αποτελεί θέμα επιλογής. Δεν αποκαθιστά την αμειβόμενη εργασία, ούτε αφαιρεί θέσεις εργασίας. Ο εθελοντισμός σέβεται τα δικαιώματα, τον πολιτισμό,  την αξιοπρέπεια και τα προωθεί ακόμα περισσότερο. 

Ο στόχος λοιπόν είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών του Δήμου και η ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης. Συμπερασματικά, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε ο καθένας από εμάς να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει εθελοντής. Και μέσα από αυτό, να προσφέρει το δικό του λιθαράκι στο να γίνει η γειτονιά μας, η πόλη μας, η κοινωνίας μας, καλύτερη για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας.

 Το μόνο που χρειάζεται είναι η αγάπη, το ενδιαφέρον, η ανιδιοτέλεια και η όρεξη για προσφορά. Είμαστε παρόντες για να ενωθούμε με κάθε φωνή που ενστερνίζεται αυτές τις αξίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.