Μαρία Αθανασοπούλου: «Υιοθετούμε ένα αδέσποτο, αλλάζουμε δύο ζωές!»

 


Μαρία Αθανασοπούλου: «Υιοθετούμε ένα αδέσποτο, αλλάζουμε δύο ζωές!»

*Η Μαρία Αθανασοπούλου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης

Έχουμε πολλές φορές τονίσει τη σημασία της μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας. Δεν πρόκειται για ένα «πρόβλημα» που χρειάζεται απλώς να λυθεί, αλλά για ένα ζήτημα ζωής, που για να διαχειριστεί, χρειάζεται ενσυναίσθηση, αγάπη και φροντίδα.

Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι όντα που έχουν αγνή, άδολη και απεριόριστη αγάπη για όλους μας, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα. Είναι τα πλάσματα που θα προσφέρουν τη χαρά, την αφοσίωση και την προστασία τους, ανιδιοτελώς και με μόνο γνώμονα το ένστικτό τους.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη, μεριμνώντας για τις δικές τους ανάγκες. Συνεργαζόμαστε με τις υγειονομικές υπηρεσίες για την δημιουργία οργανωμένου σχεδίου στειρώσεων. Φροντίζουμε για την δημιουργία χώρων σίτισης, σκιάς και ύδρευσης για τα αδέσποτα τις πόλης μας, ειδικά για τις μέρες του χρόνου όπου η ζέστη ή το κρύο δημιουργούν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Και, πάνω από όλα, δημιουργούμε οργανωμένη καμπάνια ενημέρωσης για την προώθηση της υιοθεσίας. Υιοθετώντας ένα αδέσποτο, δεν σώζουμε μόνο μία ζωή, αλλά δύο. Αυτήν του αδέσποτου, αλλά και τη δική μας, καθώς η συναναστροφή μαζί τους, είναι βέβαιο ότι θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Οι τετράποδοι φίλοι μας αξίζουν την φροντίδα και την αγάπη μας. Μπορούμε κι εμείς να προσφέρουμε το ελάχιστο που έχουν ανάγκη. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κερδίσουμε έναν φίλο για μια ολόκληρη ζωή. Σε εποχές, όπου όλοι μας καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι αυτή η ανάγκη, η υιοθεσία ενός αδέσποτου, μπορεί να δώσει την καλύτερη απάντηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.