Πλήρης εγκατάλειψη στις γειτονιές του Δήμου

 


Πλήρης εγκατάλειψη στις γειτονιές του Δήμου

 *Χαράλαμπος Καρανάσος - Τακτικό μέλος στο Δ.Σ του ΠΕ.Α.Π

 Είναι κουραστικό και, ταυτόχρονα, απολύτως εξοργιστικό να επαναλαμβάνουμε καθημερινά ότι η δημοτική Αρχή έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τις γειτονιές της πόλης.

Όταν, όμως, η κατάσταση φτάνει να απειλεί την δημόσια υγεία, δεν μας επιτρέπεται να σταματήσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να απαιτούμε μια καλύτερη αντιμετώπιση των δημοτών και των οικογενειών τους.

Με το καλοκαίρι να έχει πλέον φτάσει και την αντιπυρική περίοδο να έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και ένα μήνα, ο Δήμος δεν φροντίζει για ούτε για τα στοιχειώδη, ώστε να προστατέψει τις γειτονιές. Έναν σύντομο περίπατο να κάνει κάποιος, θα διαπιστώσει ότι παντού τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα κλαδιά και σκουπίδια, ακόμα και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός, με συνέπεια να δημιουργούνται συνεχώς εστίες μόλυνσης και κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Οι δημόσιοι χώροι πρασίνου έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως, δεν υπάρχει η στοιχειώδης περιποίηση, με συνέπεια οι μικροί πυρήνες πρασίνου στην πόλη να έχουν ξεραθεί. Ενδεικτική είναι η θλιβερή κατάσταση που βρίσκεται το παρκάκι της οδού Κολοκοτρώνη στην Κάτω Πεύκη. Αλλά και, ειδικότερα, η ευρύτερη περιοχή της Κάτω Πεύκης και οι γειτονιές κάτω από τη Βύρωνος, βρίσκονται στο έλεος της εγκατάλειψης, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση και την διοίκηση να δείχνει για μια ακόμα φορά το αληθινό της πρόσωπο.

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση; Ως πότε θα τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία; Ποιος ο λόγος επικίνδυνα και εύφλεκτα υλικά να μένουν στα πεζοδρόμια για περισσότερο από ένα μήνα; Θα πάρουμε, άραγε, ποτέ καμία απάντηση ή η διοικούντες θα εξακολουθήσουν να κρύβονται πίσω από την αναιδή σιωπή τους;  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.