Ο Δήμος αξίζει ένα πραγματικό Κοινωνικό Πρόσωπο

 


Ο Δήμος αξίζει ένα πραγματικό Κοινωνικό Πρόσωπο

 *Σπυριδούλα Σίννη - Μέλος της επιτροπής του Κοινωνικού Παντοπωλείου

 Είμαστε αναγκασμένοι για μία ακόμα φορά να καταγγείλουμε ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και που επηρεάζουν, όχι μόνο την λειτουργία της Επιτροπής, αλλά κυρίως και πάνω από όλα, τους ίδιους τους δημότες μας που έχουν ανάγκη και που στηρίζονται στην βοήθεια που οφείλουμε να τους προσφέρουμε.

Η επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης ως Διαπαραταξιακή, οφείλει και ορθώς το πράττει,  να συνεδριάζει για εξέταση και επανέλεγχο των παλαιών και νέων αιτήσεων. Αυτό, όμως, που είναι ανύπαρκτο σε αυτό το – υποτιθέμενο - Δημοκρατικό θεσμό είναι η γραπτή ενημέρωση της αποθήκης και παράδοση του απολογισμού σε όλους τους Επιτρόπους, τουλάχιστον κάθε εξάμηνο. Αυτός είναι, άλλωστε, ο πρωταρχικός λόγος συνεδρίασης των Κοινωνικών Παντοπωλείων που σέβονται τη διαφάνεια και τη δημοκρατικότητα των θεσμών.

Να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Όλοι επικροτούμε τη δουλειά που ήδη γίνεται από υπαλληλικό προσωπικο, εθελοντές και χορηγούς.

Ο ίδιος ο Δημος, ο οποίος είναι και ο… αυτονόητος χορηγός, δεν συμμετέχει. Αλλιώς, ποιος ο λόγος να αποκαλείται «Δημοτικό Παντοπωλείο»;

Χρειάζεται άμεση ενίσχυση της δομής, ενεργοποίηση των οργάνων και συμμετοχή του Δήμου, καθώς και σταθερή, τακτική ενημέρωση των μελών της Επιτροπής. Ο Δήμος και, κυρίως, οι δημότες μας, αξίζουν ένα πραγματικό Κοινωνικό Πρόσωπο. Είναι ξεκάθαρο πια ότι η διοίκηση αδυνατεί εδώ και καιρό να το προσφέρει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.