Μάριος Ψυχάλης: Σημεία συνέντευξης στην εφημερίδα «Έκφραση»

 


         Πατήστε ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε το βίντεο

Μάριος Ψυχάλης: Σημεία συνέντευξης  στην Εφημερίδα «Έκφραση»

 Σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «δήμος Μπροστά+», Μάριου Ψυχάλη στην εφημερίδα «Έκφραση» την Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022. 

-          Η δημοτική Αρχή αδυνατεί να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την αγανάκτηση των κατοίκων. 

-          Ο κοινωνικός ακτιβισμός φέρνει αποτελέσματα. Σε δεκάδες περιπτώσεις, επειδή η δημοτική Αρχή, με εντολή του δημάρχου, αρνείται να συζητήσει τα θέματα που εισηγούμαστε προ ημερησίας για την στήριξη των κατοίκων, πλέον λόγω της παρουσίας των κατοίκων, πιέστηκε, ήρθε σε αδιέξοδο και τελικά δέχθηκε να συζητηθούν τα θέματα που οι κάτοικοι έχουν αναδείξει.

-          Είναι πολύ σημαντικός ο εσκεμμένος στρατηγικός αποκλεισμός των δημοσιογράφων. Η δημοσίευση είναι η φωνή της δημοσιογραφίας. Όταν οι δημοσιογράφοι, τα τοπικά μέσα δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε αυτά που αναπτύσσονται, τότε στην πραγματικότητα υπάρχει φίμωση.

-          Η φίμωση δεν είναι μόνο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Έχει επιτευχθεί από την διοίκηση Μαυρίδη με την πλήρη απαξίωση και μη λειτουργία των συλλογικών οργάνων.

-          Τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης είναι δικαιώματα δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να μην έχουν γραφεία, να μην έχουν εξοπλισμό ώστε να λειτουργούν τις καθημερινές τους ανάγκες.

-          Δεν είναι δυνατόν από το γραφείο Τύπου του Δήμου να ενορχηστρώνονται επιθέσεις κατά στελεχών της αντιπολίτευσης.

-          Εμείς εκπροσωπούμε το κοινωνικό σύνολο. Άρα υπάρχει ένα απόλυτο σκοτάδι το οποίο επίτηδες έχει δημιουργηθεί για να περιοριστεί η φωνή της κοινωνίας.

-          Αυτό που έχω δεσμευτεί στην παράταξη και στην κοινωνία είναι ότι εμείς πλέον θα στηρίξουμε κάθε κοινωνικό ακτιβισμό και θα είμαστε δίπλα στους πολίτες με κάθε τρόπο, νομικό, πολιτικό, λειτουργικό, ό,τι απαιτηθεί.

-          Δεν ασκούμε προσωπική ατζέντα. Ο Δήμος δεν ανήκει στους δημοτικούς συμβούλους, τους αντιδημάρχους και τον δήμαρχο. Ο Δήμος ανήκει στην κοινωνία.

-          Ο Τάσος Μαυρίδης εδώ και 8 χρόνια που είναι δήμαρχος, δεν έχει πραγματοποιήσει, όπως η νομοθεσία επιβάλλει, ούτε μία φορά δημόσιο απολογισμό. Η νομοθεσία το επιβάλλει πολλές υποχρεώσεις που δεν εκπληρώνει.

-          Ως δημοτικός δύμβουλος έχω υποχρεώσεις. Να λογοδοτώ για τις θέσεις της παράταξης στην κοινωνία είτε μας ψηφίσει είτε όχι. Δεν εκπροσωπούμε αυτούς που μας ψήφισαν, αλλά το σύνολο της κοινωνίας που έχει απαιτήσεις, παράπονα, προτάσεις στη δημοτική Αρχή. Η δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να κλείσει τις πόρτες στους δημοτικούς συμβούλους και στην κοινωνία.

-          Θα πρέπει να γίνει μια τομή. Η γκρίνια έχει κουράσει την κοινωνία. Αυτό που έχει ανάγκη είναι το αποτέλεσμα. Δεν είναι δυνατόν ο μέσος πολίτης και το μέσο νοικοκυριό να πιέζονται από θέματα που αφορούν στο σύνολο της εθνικής οικονομίας και η δημοτική Αρχή να αδιαφορεί.

-          Το ταγκό της Δημοκρατίας απαιτεί τουλάχιστον δύο. Η μία πλευρά είναι η κοινωνία. Το να είμαστε αιρετοί με μία κοινωνία αποκομμένη, αποξενωμένη, αποστειρωμένη, αδιάφορη, δεν έχει κανένα νόημα. Ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης της Δημοκρατίας, είναι η ενεργοποίηση του συνόλου της κοινωνίας με κάθε τρόπο.

-          Η διοίκηση Μαυρίδη έχει λάβει από πίεση της αντιπολίτευσης πλήθος αποφάσεων τις οποίες δεν υλοποιεί.

-          Απαιτείται η δημοτική Αρχή να βρίσκεται πλησίον της κοινωνίας και να μελετά, να εξετάζει πώς θα μεγιστοποιηθεί η κοινωνική ευημερία, το πλεόνασμα της κοινωνίας και όχι το πλεόνασμα ενός ατόμου, ενός εργολάβου, ενός επιχειρηματία, ενός ψηφοφόρου.

-          Θα πρέπει να φύγουμε από το άτομο, το «εγώ», την ιδιοτέλεια, τον ωχαδερφισμό και να μεταβούμε στο σύνολο. Αυτό, όμως, είναι το ταγκό που θέλει δύο. Εμείς οι αιρετοί, είμαστε η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά, η σπίθα, ο κινητήριος μοχλός, η πυροδότηση της αλλαγής, είναι το κοινωνικό σύνολο, το οποίο εμπιστευόμαστε και οφείλουμε να είμαστε πλάι του με κάθε τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.